І свято не допомогло: Херсонський «Кристал» поступився у домашньому матчі проти ФК «Перемога»

2 года назад 0

Сьогодні, 20 листопада, у Херсоні на стадіоні «Кристал» відбувся матч 19-го туру Чемпіонату України з футболу між командами Другої ліги (група Б) між місцевим однойменним клубом та гостями з Дніпра ФК «Перемога».

Для херсонського клубу це був особливий матч, адже проводився він під знаком ювілею клубу — «Кристалу» виповнилося 60 років. Матч відвідали ветерани клубу, серед яких — і організатор клубу  Валерій Слатенко . Звісно, що сучасні молоді футболісти не мали бажання перед ветеранами впасти обличчям у бруд і мали намір здобути перемогу.

Тим паче, що в попередньому протистоянні із «Сумами» «кришталеві» нарешті змогли перервати серію з поразок.
Попри піднесений настрій херсонців, активніше у гру увійшли саме гості з Дніпра. За перші 5 хвилин протистояння вони встигли провести кілька цікавих атак на ворота «Кристалу», не отримавши жодного контрвипаду у відповідь.

А вже на 8-й хвилині м'яч після подачі з кутового влучив у поперечину воріт господарів. На 15-й хвилині вже  Максим Ковальов після чергового стандарту рятував свою команду, відбивши небезпечний удар зі штрафного удару. «Кристал» же на цей час встиг створити тільки один напівмомент, не дуже вдало подавши з кутового.

На 23-й хвилині в штрафному майданчику господарів спалахнула справжня пожежа, в ході якої рятувати ворота «Кристалу» довелося як  Максиму Ковальову , який витягав просто «мертві» м'ячі, так і захисникам. Зокрема, в одній з ситуацій ціною травми довелося відбиватися й  Глібу Попчуку .

На жаль, для 44-го номера херсонського клубу гра завершилася на 25-й хвилині — поновитися після отриманого пошкодження  Гліб  так й не зміг, його на полі замінив  Максим Крутін .

На 38-й хвилині самі гравці «Перемоги» ледь не привезли гол у свої ворота — голкіпер  Ібрагім Сауїб  відчув себе чи не  Мануелем Нойєром і кинувся у відбір м'яча майже в центральному колі. Затія стража воріт дніпровської команди не увінчалася успіхом — м'яч опинився у гравців «Кристала». На жаль, розпорядитися ним з користю вони не змогли — дальній постріл по пустих воротах виявився невлучним.

В результаті першого тайму на перерву команди пішли за рахунку 0:0, хоча за логікою гри результат першого відтинку гри мав бути, напевно, 3:1.

Другий тайм почався одразу з небезпеки біля воріт херсонців. Втім вже на 50-й хвилині перший по-справжньому небезпечний момент нарешті створили господарі — потужним ударом відзначився  Тімур Гогітідзе .

На жаль, гості з Дніпра відповіли одразу ж — і реалізували свій момент. Після прострілу з правого флангу атаки  Ковальов  зреагував і відбив м'яч у поле. Втім сфера опинилася на нозі в  Рінара Валєєва , який пробив повз лежачого голкіпера просто в ствір воріт.

Після пропущеного голу херсонці заграли гостріше, відчайдушніше. Почали з'являтися справжні моменти біля воріт обидвох команд, але тривалий час змінити в матчі рахунок не виходило.

Звісно, у «Кристалу» на додаткові оплески заслуговував голкіпер  Максим Ковальов , який і в другому таймі кілька разів врятував свій клуб від стовідсоткового голу. А попереду в наших футболістів, на жаль, створити дзеркально небезпечні моменти не виходило, тож в  Сауїба особливо і роботи не було.

А на 85-й хвилині герой «Перемоги»  Рінар Валєєв створив ще один момент для свого клубу — прориваючись лівим флангом атаки  Рінар  на вході в штрафний майданчик херсонців упав. Переглядаючи повтор, можна побачити рух рукою у виконанні  Гогітідзе , спрямований в сторону  Валєєва . Але зроблено його було ще до лінії, а отже, тут мав би бути щонайбільше штрафний удар. Втім арбітр вказав на 11-метрову позначку.

До м'яча підійшов  Антон Кіча . Потужний удар,  Ковальов  вгадує напрям польоту м'яча, але не дотягується —  0:2 .

Під кінець матчу херсонський «Кристал» ледь не зазнав непоправної втрати — в гострому ігровому епізоді один з гравців «Перемоги» завдав прикрої та болючої травми  Максимові Ковальову . На щастя, після допомоги медиків герой матчу зміг продовжити гру.

На жаль, протистояння так й завершилося за рахунку  0:2  на користь «Перемоги». В останньому цього року домашньому матчі херсонський «Кристал» поступився. Не допомогли ані присутність на полі вболівальників, ані 60-річний ювілей клубу.

Наразі «кришталеві» лишаються на передостанній 15-й позиції турнірної таблиці, маючи в своєму активі 9 очків. Наступний матч команда проведе на виїзді у Полтаві 27-го листопада.

Як зіграли інші команди з Херсонщини у 19-му турі Одночасно з херсонським «Кристалом» свої матчі в 19-му турі Чемпіонату України серед команд Другої ліги провели й інші клуби, які представляють на цих змаганнях Херсонщину.

Зокрема, новокаховська «Енергія» вдома зіграла проти аутсайдерів з ФК «Суми» й допомогли херсонцям закріпитися в Другій лізі. Матч завершився за рахунку 3:1. За новокаховський клуб забивали:  Андрій Гавриленко (5-та хвилина, пенальті),  Владислав Бондар (65-та хвилина, пенальті),  Ярослав Терехов (71-ша хвилина). За ФК «Суми» на 29-й хвилині відзначився  Артем Пилипенко .

Сімферопольська «Таврія» свій матч провела на виїзді у Харкові, де на стадіоні «Нова Баварія» зустрілася з «Вовчанськом». Цей матч завершився за нічийного рахунку 0:0.

Кавун сити