Майже 200 спортсменів-плавців з усієї України взяли участь у «Джаригацькому запливі»

4 года назад 0

13 вересня 2020 року, центральний пляж Скадовська гучними оплесками зустрічав фінішерів спортивних змагань всеукраїнського рівня – масового запливу на відкритій воді   «Джаригацький заплив».

Майже 200 спортсменів-плавців з усієї України випробували себе на різних дистанціях. Стартував «Legendary Swim – Dzharylhach» з острова. Його учасники пропливли всю ширину затоки – 7 з половиною кілометрів. Також проводилися запливи на спринтерську дистанцію 2 кілометри і, окремо, командний заплив. Були й дитячі старти. Діти здолали 500 м від узбережжя.

«Чи хотів би ти попливти там, де тренувались Боги? Геродот та Потелемей називали це місце “Ахілесів біг”. Останній шанс закрити сезон відкритою води. Існує ймовірність вітру та високої хвилі. Все це закарбується у тебе в спогадах та дасть змогу відчути себе справжньою Легендою», – так анонсували «Джаригацький заплив» організатори громадська організація «Юнайтeд Этлeтc».

Спогади в учасників запливу дійсно залишились дуже гарними. Добре організована розмітка маршруту, супровід, харчування, гарячі овації глядачів залишила безліч яскравих емоцій у учасників і гостей запливу. Погода і вода були по-справжньому літніми. Вітер в береговій частині майже не відчувався, а ось посеред Джарилгацької затоки хвилі змусили спортсменів докласти всіх зусиль для подолання дистанції.

175 учасників,  40 дітей написали нову сторінку в історії морських запливів. Власний вклад у загальну справу організації змагання внесла й Скадовська міська рада, за що була відзначена подякою ГО «Юнайтeд Этлeтc».

Джерело: Скадовські новини.