Марта Костюк і Ангеліна Калініна отримали суперниць на турнірах в США: з ким зіграють українки

2 месяца назад 0

У понеділок, 26 лютого, стартують матчі основної сітки двох турнірів WTA — в Остіні (категорія 250) та Сан-Дієго (500). У змаганнях візьмуть участь й українські тенісистки.

В Остіні першою сіяною буде Ангеліна Калініна, а в Сан-Дієго Україну представлять Даяна Ястремська, Марта Костюк і Леся Цуренко. Юлія Стародубцева спробувала пробитись в основу турніру в Техасі через кваліфікацію, однак після перемоги у першому раунді програла чешці Терезі Мартінцовій (3:6, 6:7) у фіналі.

Ястремська і Цуренко дізнались, з ким зіграють у Сан-Дієго в першому колі, ще минулого тижня за результатами жеребкування. Натомість Калініна і Костюк отримали суперниць за підсумками кваліфікації.
З ким зіграють Калініна і Костюк?

  • Ангеліна Калініна у першому колі турніру в Остіні зустрінеться з Сарою Бейлек з Чехії, яка посідає 132-ге місце у рейтингу WTA. Це буде перший очний матч тенісисток на рівні основного туру.
  • Матч Калініної, ймовірно, відбудеться ввечері у вівторок, 27 лютого, або у ніч на середу, 28 лютого. У разі проходу у другому колі українка зіграє проти переможниці матчу Каміла Осоріо (Колумбія) — Алізе Корне (Франція).
  • Марта Костюк, яка вирішила не захищати титул в Остіні, у першому раунді в Сан-Дієго зустрінеться з американкою Енн Лі (№167 WTA). Це буде їхній другий очний поєдинок: у 2020 році Лі обіграла Костюк 2:1 у фіналі турніру ITF у Тайлері (США).
  • Гра Костюк відбудеться у ніч на вівторок, 27 лютого, початок — не раніше 03:30 за київським часом. У разі перемоги у наступному колі Костюк зіграє проти польки Магдалени Френх або австралійки Тайли Престон, яка отримала вайлдкард на турнір у Каліфорнії.