Тенісистка з Нової Каховки перемогла чемпіонку Вімблдону

7 месяцев назад 0

Українська тенісистка Ангеліна Калініна розпочала перемогою виступ на турнірі Жіночої тенісої асоціації (WTA) у Пекіні. Друга ракетка України у трьох сетах здолала чинну чемпіонку Вімблдону, 8-му ракетку світу чешку Маркету Вондроушову: 1:6, 6:4, 6:1.

На гойдалках У першому раунді Ангеліна програла Маркеті перший сет. Але перемогла у двох наступних партіях.

Калініна та Вондроушова зустрічалися вдруге у кар'єрі: чешка виграла їх перший очний матч, що відбувся у 2022 році.

Для Маркети – турнір у Пекіні став першим після US Open. Тоді як Ангеліна уже четверті змагання проводить за той ж період часу (на жодному не проходила далі другого раунду), пишеь "".

Матч між Калініною і Вондроушової у Пекіні можна розділити на дві частини. У першій домінувала чешка через невдалі подачі українки. А в другій — Ангеліна виправилася на подачах, вирівняла гру та переламала хід матчу.

Перелом і розгром Маркета Вондроушова виграла перший сет з рахунком 6:1. Чешка забрала чотири подачі українки, вигравала 5:0 і витратила менше ніж 30 хвилин на перемогу в партії.

Один з переломних моментів матчу – подача Калініної за рахунку 2:1 на користь чешки у другому сеті. Ангеліна відіграла три брейкпоїнти, втримала свою подачу – 2:2.

Другий сет завершився з рахунком 6:4 на користь українки, вона зробила єдиний брейк у партії та зрівняла рахунок за сетами (1:1).
Третій сет – розгром від Калініної, уже вона перемогла з рахунком 6:1, зробивши три брейки на чужій подачі.

Це втретє в кар'єрі та уперше за понад рік українська тенісистка перемогла суперницю з топ-10 світового рейтингу.
У наступному раунді Ангеліна Калініна зустрінеться із австралійкою Дарією Савіль.

Відкритий чемпіонат Китаю з тенісу серед жінок проводять у Пекіні з 30 вересня до 8 жовтня.

Нагадаємо, Ангеліна Калініна – вихованка новокаховського тенісу. Народилася в Новій Каховці 7 лютого 1997 року. Тенісом почала займатися в 5-річному віці. Нині живе і тренується в Києві. Переможниця 8 турнірів ITF – Міжнародної тенісної федерації. Друга ракетка України.