Українські тенісистки отримали перших суперниць в основній сітці Ролан Гаррос-2024: з ким вони зіграють

2 месяца назад 0

Матчі першого раунду в Парижі стартують 26 травня. Чотири з п'яти українських тенісисток дізнались суперниць на перше коло Ролан Гаррос-2024. Основна частина турніру стартує після завершення кваліфікації, в неділю, 26 травня.

Ролан Гаррос – найбільший тенісний турнір на ґрунтовому покритті, що входить до серії Великого шлему. В основну сітку турніру в 2024 році потрапили п'ять українок: Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Леся Цуренко, Ангеліна Калініна та Марта Костюк. Ще одна українська тенісистка потрапити до основи через кваліфікацію: Юлія Стародубцева зійдеться у фінальному протистоянні з канадкою Мариною Стакушич.

За підсумками жеребкування суперниць у першому раунді отримали чотири українки. Суперниця Марти Костюк визначиться після завершення відбіркового раунду.

З ким гратимуть українки

  • Еліна Світоліна : Кароліна Плішкова (Чехія, 51-ша ракетка світу)

Свій 11-й розіграш турніру перша ракетка України розпочне проти представниці Чехії Плішкової. Тенісистки в одиночному розряді зустрічались дев'ять разів. Наразі рахунок особистих зустрічей 5:4 на користь Світоліної, при чому чотири останні зустрічі вигравала українка.

  • Даяна Ястремська : Айла Томлянович (Австралія, 207-ма ракетка світу)

Ястремська, яка минулого року пройшла в основну сітку через кваліфікацію, в сезоні 2024 одразу потрапила до основної сітки. Гравчині на корті зустрічались тричі: двічі у 2019 році та один раз у 2018-му. В усіх трьох особистих зустрічах перемогла українка.

  • Леся Цуренко : Донна Векич (Хорватія, 40-ва ракетка світу)

З Векич Цуренко в офіційних зустрічах зустрічалась чотири рази. Востаннє у першому колі Відкритого чемпіонату Італії з тенісу, коли українська тенісистка здолала хорватку в трьох сетах. Цуренко лише раз поступилась Векич: в лютому 2023-го, коли наприкінці другого сету відмовилась продовжувати матч через проблеми зі здоров'ям.

  • Ангеліна Калініна : Каміла Осоріо (Колумбія, 77-ма ракетка світу)

Калініна двічі зустрічалась з колумбійкой Осоріо. Вперше – на турнірі ITF, у 2019-му, а вдруге на WTA 250 в Остіні у 2024 році. В обидвох особистих зустрічах перемагала українська гравчиня.

  • Марта Костюк : кваліфікаєрка/"лакі лузер"

Турнірна сітка: основні моменти

  • Між собою українки можуть перетнутись вже у другому колі змагань.  Потенційна пара для "дербі" на цій стадії турніру — Леся Цуренко проти Марти Костюк.
  • Даяна Ястремська у разі виходу в третє коло може перетнутись із третьою ракеткою світу Коко Гофф.
  • Натомість Ангеліна Калініна може отримати суперницю з топ-10 світового рейтингу вже у другому колі Відкритого чемпіонату Франції. Українка може зіштовхнутись із дев'ятою ракеткою світу Онс Жабер.
  • Еліна Світоліна – єдина з українок, хто за перші три кола може перетнутись із "нейтральною" тенісисткою з російським паспортом. В третьому колі на українку може чекати протистояння з Анастасією Павлюченковою.