Бізнес допоможе Херсонщині мати європейські дороги

Бізнес допоможе Херсонщині мати європейські дороги

7 лет назад 0

Саме такої думки дотримувалися учасники ділової зустрічі у форматі «круглого столу» за участі великих платників податків, які здійснюють діяльність у сфері зовнішньо-економічних відносин, заступників голови обласної державної адміністрації, яка відбулася вчора за ініціативи Херсонської митниці ДФС. У заході приймали участь керівники та уповноважені представники ТОВ «Смайл», ТзОВ СП «Нібулон», ТОВ «Опентек», ТОВ «Тера Тарса Україна», ТОВ «КСМ»Сиол», ТОВ «Кредо», ТОВ «Васко Імпорт» та інші.

Як зазначив в.о. начальника Херсонської митниці ДФС Михайло Закалінський, сьогодні дуже важливий пошук шляхів співпраці з представниками бізнес-спільноти херсонського краю, які допоможуть знайти реальні фінансові можливості для відновлення та ремонту доріг в області. Це стане можливим завдяки перерахуванню на реконструкцію доріг 50% від перевиконання надходжень митних платежів за підсумками роботи Херсонської митниці ДФС.

В свою чергу начальник Головного управління ДФС у Херсонській області Ігор Клим наголосив, фіскальна служба області створює всі сприятливі умови для провадження підприємницької та зовнішньоекономічної діяльності на Херсонщині та запевнив про готовність вести відкритий діалог з представниками великих платників. Саме інформація про перехід на облік до інших регіонів бюджетоутворюючих підприємств Херсонщини викликала активне обговорення учасників зустрічі. В свою чергу фіскали області чекають від бізнесу – недопущення свідомих порушень податкового законодавства та сумлінної сплати податків та зборів до бюджетів усіх рівнів.

До формату ділового та практичного спілкування долучилися представники громадянського суспільства: голова Територіального відділення Всеукраїнської організації «Асоціація платників податків України» Олександр Максименко та представник громадської організації «Об’єднання «Ми-Херсонці» Андрій Ткаченко, який запропонував подальшу співпрацю щодо участі провідних спеціалістів Херсонської митниці ДФС у бізнес-тренінгах для сільгосптоваровиробників та молодих херсонських підприємців.

Учасники заходу отримали багато цікавої інформації, обмінялися власними думками та надали ґрунтовні пропозиції щодо залучення інвестицій і додаткових обсягів оподаткованого імпорту та експорту до зони діяльності Херсонської митниці ДФС. Та відчули головне: митники та фіскали готові підтримати реалізацію будь-яких інноваційних бізнес-проектів для підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.

За інформацією пресс — служби Головного управління ДФС у Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА