Центрвиборчком вніс чергові зміни до складу Херсонської обласної територіальної виборчої комісії

2 недели назад 0

До Центральної виборчої комісії надійшли подання від місцевих організацій політичних партій про заміну членів деяких територіальних виборчих комісій та про включення до складу Херсонської обласної територіальної виборчої комісії нових членів замість тих, повноваження яких достроково припинено постановою Центральної виборчої комісії від 23 квітня 2024 року № 24 (додаток 7).

Наводимо текст:”

ЗМІНИ
в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку
та проведення місцевих виборів у межах Херсонської області


Херсонська обласна територіальна виборча комісія

Включити до складу цієї комісії у зв’язку з внесенням відповідно до частини п’ятої статті 208 Виборчого кодексу України подань про включення кандидатур до складу виборчої комісії:

Гарагуля Ігор Володимирович, 1968 року народження – від місцевої організації Політичної Партії “ГОЛОС”;

Житнікова Галина Микитівна, 1956 року народження – від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”;

Нікітас Ольга Іванівна, 1954 року народження – від місцевої організації політичної партії Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”.”

Гарагуля — позаштатний радник начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, Президент Федерації академічного веслування Херсонської області, керівник кількох підприємств медичної сфери (торгівля медичним обладнанням). За даними Руху “ЧЕСНО” у 2015 році Гарагуля балотувався до Херсонської міської ради від політичної партії “УКРОП”, обраним не був.

Житнікова, за даними “Clarity Project” керувала Суворовською районною організацією “Батьківщини”, але цих даних немає в аналітичній системі YouControl, там зараз вказана інша особа і немає Житнікової в історії змін.

Нікітас, за даними Руху “ЧЕСНО”, балотувалась у 2015 році до Херсонської облради від “Батьківщини”, обраною не була. У 2014 році працювала в ОВК 182 з виборів народних депутатів від Ліберальної партії України.

Раніше повідомлялось, що ЦВК вніс зміни до складу Херсонської обласної ТВК.