Центрвиборчком вніс зміни до складу Херсонської обласної територіальної виборчої комісії

4 недели назад 0

Стали відомі деталі та прізвища. ЦВК виключило зі складу комісії Захаренко Марину Володимирівну та Пиргас Олену Володимирівну, яких було внесено за поданням ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” у зв’язку із внесенням заяв. Також було внесено інші зміни у складі: . Наводимо текст постанови №19 від 01 квітня 2024 року “Про зміни в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку та проведення місцевих виборів” згідно додатку 8.

ЗМІНИ
в складі територіальних виборчих комісій, що здійснюють підготовку
та проведення місцевих виборів у межах Херсонської області

Херсонська обласна територіальна виборча комісія

Припинити достроково повноваження членів комісії:

Захаренко Марина Володимирівна, 1990 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” (у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії, пункт 1 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України).

Пиргас Олена Володимирівна, 1988 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ” (у зв’язку з особистою заявою про складення повноважень члена комісії, пункт 1 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України).

Припинити достроково повноваження члена комісії: Груненко Олексій Валентинович, 1974 року народження – секретар комісії, від місцевої організації Політичної партії “Республіка” (у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, пункт 2 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України). Включити до складу цієї комісії та призначити секретарем комісії: Король Олександр Леонідович, 1975 року народження – від місцевої організації Політичної партії “Республіка”.

Припинити достроково повноваження члена комісії: Намазова Галина Михайлівна, 1958 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”
(у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, пункт 2 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України). Включити до складу цієї комісії: Морозюк Ірина Миколаївна, 1979 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”.

Припинити достроково повноваження члена комісії: Обуховська Тетяна Петрівна, 1961 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”
(у зв’язку з внесенням подання про заміну члена виборчої комісії суб’єктом, за поданням якого кандидатуру такого члена було включено до складу виборчої комісії, пункт 2 частини четвертої статті 208 Виборчого кодексу України). Включити до складу цієї комісії: Колесніков Сергій Володимирович, 1961 року народження – від місцевої організації ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ “ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ”.

Таким чином, в обласній комісії залишається головою юрист Стороженко, посилений колишнім прокурором Королем на посаді секретаря комісії. Морозюк, голова правління ОСББ “Таврія”, яка у 2020 році балотувалась від “ПАРТІЇ ЗЕЛЕНИХ УКРАЇНИ”, завели у склад комісії від “ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СОЛІДАРНОСТІ”, також від “ЄС” завели адвоката Колеснікова. Таким чином юридичний блок в комісії посилився, що має додати сил у прийнятті правомочних рішень і зберегти керованість комісії. Але в разі оголошення нових виборів буде сформовано новий склад комісії, що, звісно, не виключає подання від місцевих організацій партій тих самих кандидатур, що вже брали участь у виборчому процесі.

Як вже повідомлялось, ЦВК вирішило 1 квітня внести зміни до складу Херсонської обласної ТВК.