До нового реєстру неприбуткових включено 3970 суб’єктів

До нового реєстру неприбуткових включено 3970 суб’єктів

7 лет назад 0

Станом на 1 липня 2017 року у Херсонській області 3970 неприбуткових організацій увійшли до нового Реєстру. Всі вони привели свої установчі документи у відповідність до норм п.133.4 ст.133 Податкового кодексу України та вчасно подали їхні копії до контролюючих та реєстраційних органів.

Переважна частина «неприбутківців» – це об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, житлово-будівельні кооперативи, гаражні, садівничі та інші товариства, а також релігійні організації. Їм присвоєно ознаки неприбутковості. Окрім того, із переліку виключено 362 установи та організації, які за власним бажанням припинили свою діяльність або були ліквідовані.

Суб’єкти, які не включено до Реєстру, вважаються платниками податку на прибуток підприємств на загальних підставах.

Новостворені неприбуткові організації, які подали в установленому порядку документи для внесення до Реєстру неприбуткових установ та організацій під час або протягом 10 днів з дня державної реєстрації та які за результатами розгляду таких документів внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, вважаються для цілей оподаткування неприбутковими організаціями з дня їх державної реєстрації.

Нагадаємо: законодавством було подовжено термін перереєстрації неприбуткових установ — релігійних громад – до кінця 2017 року.

З даними Реєстру можна ознайомитися в Електронному кабінеті платника, який працює на веб-порталі ДФС України.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області
Автор: Тимощук Олег, Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА