Гусєв спростував заяву Джабарова про відокремлення Херсонщини

4 года назад 0

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Гусєв Юрій Веніамінович спростував заяву Владіміра Джабарова про можливе відокремлення Херсонщини від України.
Про це Гусєв заявив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook:
“Прочитав про те, що перший заступник голови комітету ради федерації з міжнародних справ Владімір Джабаров дозволив собі заявити, що в українському суспільстві спостерігається розкол і Москва вже чекає, коли деякі області захочуть відокремитися. Російський парламентарій упевнений, що наступними областями для від’єднання можуть стати Одеська, Херсонська, Миколаївська та Запорізька.

Хочу відповісти нешанованому пану Джабарову.

Херсонщина – місце Кам‘янської та Олешківської славетних козацьких Січей є невід‘ємною та неподільною частиною вільної та незалежної України! Це багаторазово доводила громада нашої чудової південноукраїнської області. За це віддали життя наші земляки-Герої з добровольчого батальйону «Херсон» та інших військових підрозділів у боях за незалежність України на Донбасі, у тому числі під Іловайськом!

Херсонська, як і Одеська, Миколаївська та Запорізька області були, є і завжди будуть Україною!

А от те, що ми обов’язково повернемо контроль над тимчасово окупованою РФ територією Криму, який «пуповиною» зв‘язаний з материковою частиною України саме через Херсонщину, сумнівів немає! Тому, пропоную комітету ради федерації, в якому працює пан Джабаров, не робити безглуздих заяв, а почати невідкладно розгляд процедури повернення Україні контролю над нашим півостровом!

Все буде УКРАЇНА!”

Нагадаємо, 2014-2016 року Гусєв працював заступником міністра оборони України Полторака (фото тих часів).