Херсонській депутатці та ще трьом колаборантам повідомили про підозри

3 месяца назад 0

Депутатці Суворовської районної в місті Херсоні ради (“Блок Володимира Сальдо”) Євгенії Рубін, а також Олександру Фоміну, Оксані Мороз та Хорену Габрієляну повідомили про підозру в колаборантській діяльності. Про це повідомляє “Гривна” з посиланням на Офіс Генерального Прокурора.

Усі вони у вересні 2023 року брали участь у російських пропагандистських заходах, агітували за незаконно організовані окупантами вибори та стали «депутатами» так званої «Херсонської обласної думи» від партії «Єдина Росія».

28-річна Євгенія Рубін – жителька приміського селища Степанівка. До великої війни вона працювала заступницею директора з адміністративних та технічних питань ТОВ «БК «Херсонбуд», була депутаткою Суворовської райради Херсона восьмого скликання від «Блоку Володимира Сальдо». Рубін добровільно пішла на співпрацю з окупантами. Влітку минулого року Сальдо призначив її керувати захопленим Інститутом тваринництва степових районів імені М. Іванова в Асканії-Нова. Нині Рубін, згідно з пропагандистськими ресурсами, є керівницею фракції «Єдина Росія» в так званій «обласній думі».

35-річний житель Херсона Олександр Фомін після окупації міста працював «начальником» відділу з питань охорони праці в незаконному органі «міністерство праці та соціальної політики Херсонської області».

48-річна Оксана Мороз – жителька Скадовська. До великої війни працювала провідною спеціалісткою в Інституті рису НААН України. Після окупації міста спочатку отримала посаду «начальниці» окупаційного відділу соцзахисту Скадовська, а пізніше стала «начальницею» окупаційного відділу освіти. До речі, одну підозру від СБУ вона вже отримала минулого року.

43-річний Хорен Габрієлян – уродженець Грузії, житель села Чонгар Генічеської громади. В окупаційній «обласній думі» став членом «комітету з національної політики, питань некомерційних організацій, міжрегіональним відносинам». За даними Центру журналістських розслідувань, він також очолює незаконно зареєстровану в російській юрисдикції ООО «Херсонстрой».

Усім чотирьом «депутатам» офіційно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна відповідно до ч.5 ст.111-1 Кримінального Кодексу України.