Кінотеатр “Ілюзіон” приватизують, пансіонат “Медик” орендують?

5 лет назад 0

Депутати Херсонської обласної ради планують виставити на приватизацію кінотеатр “Ілюзіон” та здати в оренду пансіонат “Медик”.
Відповідні рішення вчора підтримала профільна депутатська комісія Херсонської обласної ради. Проти був лише один депутат. Крім цього депутати намагалися також передати в оренду комплекс Херсонського обласного шкір-вен диспансеру. Про це повідомив журналіст Тарас Бузак.

Кінотеатр “Ілюзіон” був одним з найстаріших в місті. Молодь неодноразово зверталась до міської та обласної влади з пропозиціями відновлення кінотеатру. Громадські організації міста та області створили коаліцію та громадське об’єднання “Мережа культурного розвитку “Арт Хаб “Ілюзіон”, але будівлю спочатку закрили та опечатали, посилаючись на припис Державної служби з надзвичайних ситуацій, а потім – віддали кінотеатр, територію та споруди на ній в оренду фірмі “Строй-Гіпс”, незважаючи на пропозиції громадськості щодо подальшого функціонування кінотеатру. Як бачимо, тепер будівля, пристройки та територія під ними плануються під приватизацію.

Пансіонат “Медик” знаходиться в центрі Херсона. Щодо його неефективного функціонування неодноразово виступали представники обласної влади. Вочевидь, тепер знайшовся “ефективний власник”, такий як, наприклад “Строй-Гіпс” і пансіонат дуже швидко перейде у приватну власність.