Левіна екстрадують в Україну

4 года назад 0

Болгарський суд ухвалив рішення про екстрадицію Олексія Левіна, підозрюваного в організації злочину проти херсонської чиновниці Катерини Гандзюк.
Про це у коментарі “Слідству.Інфо” повідомив заступник генерального прокурора Віктор Трепак.

Це було рішення апеляційного суду, оскільки раніше Левін подав оскарження на ухвалу про екстрадицію.

“Він подав апеляцію на рішення суду першої інстанції про екстрадицію в Україну. Апеляція йому відмовила”, — зазначив Трепак. За його словами, від сьогодні рішення вступило в законну силу. Віктор Трепак також зазначив, що сам процес екстрадиції може тривати кілька тижнів.

Катерина Гандзюк була радником Херсонського міського голови, в.о.керівника апарату Херсонської міської ради. 31 липня 2018 року на Гандзюк було скоєно напад з використанням кислоти, Гандзюк отримала хімічні та термічні опіки 40% тіла, була перевезена літаком до Києва і померла 5 листопада 2018 року в лікарні. Обвинувачувані в нападі учасники АТО уклали угоду зі слідством і відбувають покарання в місцях позбавлення волі. Замовниками вбивства в різні періоди активісти ініціативи “Хто замовив Катю Гандзюк?” та правоохоронці називали Гордєєва (голова Херсонської ОДА в 2018), Рищука (заступник голови та депутат Херсонської облради), Мангера (голова Херсонської обласної ради), але остаточного рішення щодо замовників правоохоронними органами досі не оприлюднено. Адвокати Мангера заявляли, що за вбивством Гандзюк стоїть генерал СБУ Доценко. Левін мав посвідчення помічника-консультанта депутата Херсонської облради Ставицького (Радикальна партія Олега Ляшка), а Ставицький був помічником-консультантом у Мангера. Посередником в організації нападу називали Павловського, помічника-консультанта народного депутата (БПП) Паламарчука. Павловський знаходиться в СІЗО.

Після призначення нового складу Генеральної прокуратури розслідування активізувалось. В Херсоні навіть пройшли обшуки із залученням бронетехніки.