Наука, влада і бізнес разом

Наука, влада і бізнес разом

7 лет назад 0

2 червня в Інституті зрошуваного землеробства НААН, що у сел. Надніпрянське відбувся День поля, на якому гостей ознайомили з досягненнями аграрної науки та новими технологіями вирощування сільськогосподарських культур на зрошуваних і неполивних землях.

Президент Національної академії аграрних наук України Ярослав Гадзало подякував владі області за підтримку відродження зрошення на півдні України та відзначив, насіння яких культур найкраще дають врожай у нашому регіоні.

До привітань долучився голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв і наголосив:

«Аграрний сектор – це локомотив Херсонщини, тому важливо приділяти увагу його розвитку. А для цього необхідна розгалужена зрошена система. Цьому сприяють спеціальні державні програми. Фермери та представники бізнесу довіряють владі і вкладають капітал у Херсонщину. Саме вони показують інвесторам, що у нас можна працювати і заробляти. Я вдячний Ярославу Гадзало за те, що він уміє організувати науку на результат».

У процесі заходу Інститут зрошуваного землеробства НААН та ГС «Співтовариство виробників і споживачів бобових України» підписали меморандум про співпрацю.

Цей день знаменується також відкриттям насіннєвого заводу «Фадєєв агро». Технології, що будуть використовуватися на ньому дозволять отримувати не травмоване насіння зернових, олійних, технічних культур і багаторічних трав високих репропродукцій.