COVID-19: як записатися у чергу на вакцинацію? 

3 года назад 0

З 1 березня в Україні з’явилася можливість записатися у чергу на вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я формує електронний список очікування, щоб краще спланувати і організувати процес вакцинації. Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Вакцинація відбувається у п’ять етапів:

1-й етап – медики, які працюють із пацієнтами з COVID-19, персонал та мешканці закладів для літніх людей, військовослужбовці на фронті;

2-й етап – решта медичних працівників, люди віком 80+ та соціальні працівники;

3-й етап – люди віком 65-79 років, працівники критично важливих структур державної безпеки, працівники сфери освіти;

4-й етап – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють та відбувають покарання в місцях обмеження волі;

5-й етап – решта дорослого населення України.

Якщо ви є:

— працівником сфери охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери;

— працівником чи мешканцем спеціалізованого закладу (інтернати, будинки для літніх людей тощо);

— військовослужбовцем;

— працівником критично важливих структур державної безпеки (включно з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією, Національною гвардією, Державною службою з надзвичайних ситуацій, Державною прикордонною службою й Службою безпеки України)

Вам не потрібно записуватись. Роботодавець або керівник установи інформує вас про можливість та дати щеплення.

Усі інші можуть записатись до списку очікування в зручний спосіб: через портал чи мобільний застосунок «Дія», національний контакт-центр МОЗ.

Як записатися через портал «Дія»?

Зайдіть на портал https://diia.gov.ua за допомогою КЕП (електронного ключа, наприклад податкової) чи BankID. Перейдіть у розділ «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначте сферу діяльності. Оберіть місце, в якому хочете вакцинуватися. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Як записатися через застосунок «Дія»?

Щоб зареєструватися через смартфон, завантажте мобільний застосунок за посиланням https://go.diia.app та авторизуйтеся в ньому. У застосунку можна авторизуватись через Приват24, Monobank, або BankID НБУ.

Зайдіть у розділ «Послуги» та оберіть «Запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». Зазначте сферу діяльності. Оберіть місце, в якому хочете вакцинуватися. Перевірте свій номер телефону. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Як записатися через національний контакт-центр МОЗ?

Зателефонуйте на номер 0 800 60 20 19. Надайте оператору свої дані. Необхідно буде вказати pеєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) або серію та номер паспорта. Оберіть місце, в якому хочете вакцинуватися. Очікуйте повідомлення про запрошення на вакцинацію.

Важливо!

Зараз формується саме список очікування на вакцинацію. Коли настане етап вакцинації групи, до якої ви належите, з вами зв’яжуться та запропонують обрати конкретну дату та час щеплення.

Нагадуємо: всі щеплення є добровільними й безоплатними!

Підготував Анатолій НІКОЛАЄВ.