Херсонщина отримає ліки від коронавірусу

2 года назад 0

Ліки від COVID-19 закупила Україна. Це препарат «Молнупіравір» виробництва американської фармацевтичної компанії «Merck Sharp & Dohme». За даними міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, 60 тисяч курсів ліків від ковіду в Україну вже надійшли, а до квітня надійде ще 240 тисяч курсів. «Молнупіравір» – це препарат прямої дії. Він блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду, і не дає вірусу розмножуватися. А також знижує ризик важкого перебігу хвороби. Ліки випускаються в пігулках і особливих вимог до зберігання не мають. «Молнупіравір» зареєстрований та дозволений до екстреного застосування у США, Японії, Великій Британії і не тільки. 

На Херсонщині препарат від коронавірусу передадуть 12 медзакладам, які спеціалізуються на стаціонарному  лікуванні  COVID-19. Поки ліки в область не надійшли.  

«Першочергово їх отримають пацієнти з групи ризику, це убезпечить від переходу з легкого ступеню хвороби до середнього та тяжкого. Найближчим часом Міністерство охорони здоров’я розподілить ліки та відправить у всі регіони, — під час брифінгу розповів заступник голови Херсонської ОДА Микола Якименко.

Від початку пандемії коронавірус в Україні лікують симптоматично, застосовуючи препарати індивідуально до кожного пацієнта. Єдиних ліків при COVID-19 не існувало.  

Марина САВЧЕНКО.