У лікарні ім. А. і О.Тропіних запрацювало у звичному режимі офтальмологічне відділення

2 года назад 0

Міське офтальмологічне відділення лікарні ім. А. і О.Тропіних, яке було перепрофільоване для ковідних пацієнтів, повертається до свого звичайного режиму роботи, який передбачає надання всього обсягу лікувально-діагностичної допомоги, в тому числі проведення оперативних втручань.

Про це, з посиланням на слова завідувачки офтальмологічного відділення Олени Платонової, повідомляє прес-служба міськради.

Зокрема повідомляється, що відділення оперативно відреагувало на зміну епідобстановки і деякий час працювало в статусі ковідного. За цей період, впродовж останніх двох місяців, у відділенні було проліковано 175 пацієнтів з тяжким та середнім перебігом коронавірусної хвороби. Але невідкладна допомога при травмах ока надавалася цілодобово і цей режим роботи буде збережено надалі.

«Якщо буде зростання захворюваності та виникне потреба у ковідних ліжках, наше відділення, яке вже має досвід зворотного перепрофілювання, готове знову працювати з хворими на ковід, згідно з відповідними Наказами МОЗ та затверджених Стандартів надання допомоги», – сказала лікарка.

Наразі у відділенні підготовлена до роботи вся необхідна апаратура та розпочато госпіталізацію офтальмологічних хворих для терапевтичного та хірургічного лікування.

З новин офтальмологічного відділення лікарні: Незабаром у відділенні почнуть використовуватись нові гідрофобні акрилові інтраокулярні лінзи (кришталики) для проведення хірургічного лікування катаракти, закуплені за кошти НСЗУ (Національної служби здоров’я України). Процедура закупівлі зараз знаходиться на стадії підписання договору.
Також планується закупівля за кошти міського бюджету УЗ-апарату для діагностики захворювань ока в рамках реалізації проєкту Громадського бюджету Херсона.

Увага: Для отримання спеціалізованої офтальмологічної допомоги треба звернутися до сімейного лікаря або лікаря-офтальмолога за місцем проживання, який надасть електронне направлення на лікування.

Телефон для довідок: (0552) 26-44-96, офтальмологічне відділення.