На Херсонщині за підозрозрою у вимаганні 20 тисяч гривень затримали керівника одного з Регіональних сервісних центрів МВС

5 лет назад 0

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Мелітополі, спільно з Головним управлінням СБУ в АРК Крим викрили факт вимагання 20 тисяч гривень начальником одного з Регіональних сервісних центрів МВС у Херсонській області. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Запорізького гарнізону.

За попередніми даними, начальник сервісного центру МВС вимагав від керівника приватного підприємства кошти за реєстрацію 90 транспортних засобів, реалізованих через це підприємство протягом вересня-листопада 2018 року.

У січні було задокументовано отримання посадовцем першої частини неправоміної вигоди — 10 тисяч гривень. Під час отримання другої частини коштів — ще 10 тисяч гривень — посадовця затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вимаганні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

У разі доведення вини посадовцю загрожує побавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади строком до 3 років.