Фіскали Херсонщини відзвітували, про що ж ішлося на колегії

7 лет назад 0

У Херсоні пройшло засідання колегії ГУ ДФС області за участі керівників структурних підрозділів, начальників податкових інспекцій та митних постів Херсонської митниці ДФС.

Основні напрямки роботи звучали як слогани: тільки індивідуальний підхід до сумлінних та добропорядних платників податків області. Саме таким — гарантується якісне обслуговування, вирішення питань, що виникають у процесі роботи, починаючи з подання звітності та, закінчуючи аудиторською перевіркою, має стати професійними кредо у роботі кожного податківця області.

 

Як повідомляють у прес-службі ГУ ДФС, приємним початком заходу стало урочисте привітання співробітників фіскального відомства, які повернулись із зони проведення антитерористичної операції на відпочинок. Голова колегії ГУ ДФС у Херсонській області Ігор Клим подякував колегам за сумлінне та бездоганне виконання службових обов’язків, мужність, старанність, а також за ризик, якому були піддані їх життя і здоров’я та вручив подяки й грошові заохочення.

У продовження святкових урочистостей, напередодні 30 жовтня — Дня вшанування пенсіонерів і ветеранів державної податкової служби України, вітальні слова звучали від голови обласної ради Всеукраїнської громадської організації «Асоціація ветеранів державної податкової служби України» Анни Чепок, яка традиційно привітала пенсіонерів та ветеранів податкової служби Херсонщини зі святом.

Важливим моментом спільного конструктивного обговорення спеціалістів фіскальної служби Херсонщини обласного та районного рівнів стала інформація про заходи щодо забезпечення своєчасного складання проектів міських бюджетів на 2018 рік та 2019-2020 роки, яку відповідно до нових повноважень здійснюють органи місцевого самоврядування. Головне управління ДФС у Херсонській області, враховуючи покладені на нього функції, може розглядати та вносити пропозиції до розрахунків, які повинен здійснювати Департамент бюджету Херсонської облдержадміністрації, а також фінансові підрозділи міських рад та районних адміністрацій. А відповідно до статті 19 3 Податкового кодексу України основною функцією державних податкових інспекцій залишається сервісне обслуговування платників податків.

Також, на колегії обговорили останні зміни критеріїв ризиків зупинення податкових накладних для сільгосптоваровиробників області та проблемні питання роботи системи моніторингу ризиків та блокування накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних платників податків.

У черговий раз на колегії не лише констатували цифри, але й намагалися виробити спільний алгоритм дій для збільшення надходжень до бюджетів об’єднаних територіальних місцевих громад Херсонщини.

Прес-служба Головного управління

 ДФС у Херсонській області