Суд визнав винним чиновника, який вчинив гучну ДТП в Херсоні

3 года назад 0

Відповідальності за п’яні віражі таки не вдалося уникнути чиновнику ГУ Держпродспоживслужби. 12 квітня Херсонський міський суд визнав винним у ДТП 45-річного жителя м. Олешки, яку він вчинив у стані алкогольного сп’яніння. За рішенням Феміди чоловік має сплатити 10 200 гривень штрафу, а також йому заборонено керувати транспортними засобами протягом року.  

У січні перебуваючи «під шафе» за кермом «Skoda Superb», чиновник протаранив три МАФи на Привокзальній площі і вилетів на зупинку.

За словами свідків, водій поводився неадекватно. Аби чоловік не чкурнув з місця ДТП, перехожі відібрали в нього ключі від автівки і викликали поліцію. Один протокол, за фактом порушення ПДР, патрульні оформили одразу, другий – склали через два тижні, коли отримали довідку з медзакладу про те, що в крові водія виявили алкоголь. Майже три місяці суд не розглядав той самий протокол за ст. 130 КУпАП. А коли засідання відбулося, суддя знайшов помилку в імені по батькові водія і постановив повернути матеріали до управління патрульної поліції для доопрацювання. Тим часом спливав термін, за яким порушника можливо притягнути до відповідальності. І хто знає, як би склалося далі в цій непростій історії, якби ситуація не випливла у ЗМІ? Але вийшло так, що менше, ніж за тиждень після скандалу, виправлений протокол повернувся до суду, де його розглянули в терміновому порядку.

Марина САВЧЕНКО.