Сусід сусіда на Херсонщині топити повіз

3 года назад 0

Безпричинна жорстокість, що її виявляють деякі наші люди до ближнього свого, часом просто жахає. У одному з сіл Новотроїцького району місцевому жителю (батькові трьох малолітніх дітей) не сподобалося, що в сусідському дворі занадто гучно, на його думку, грає музика. Хоча час доби це дозволяв, він вирішив припинити «неподобство». Застав сусіда на городі, і став вимагати від нього вимкнути магнітофон. Той відповів лише: «Що ти хочеш?». І цієї  короткої – нейтральної, по суті, — репліки виявилося достатньо, аби ненависник шуму просто озвірів. 

Він накинувся на сусіда з кулаками, і наніс йому два удари по голові, зламавши тому щелепу, вибивши зуба, ще й нанісши черепно-мозкову травму. По тому повіз на своїй машині нібито в лікарню, але чомусь завантажив побитого не в салон, а…в багажник. Той очуняв, і зробив висновок, що його везуть добивати і топити у ставку за селом, наче кошеня. У відчаї став щосили стукати й кричати. Сусід врешті-решт змилостивився, і випустив його. Замордований дядько сам пошкутильгав додому, де його побачила жінка, і викликала «швидку» та поліцію. Потерпілого шпиталізували, а правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень середньої тяжкості, що спричинили тривалий розлад здоров’я. Тільки після цього нападник почав виявляти якісь ознаки каяття, оплативши сусідові вартість ліків, що коштували три тисячі гривень.  

Суд Новотроїцького району Херсонщини визнав бузувіра винним, і визначив йому покарання у вигляді року виправних робіт із річним випробувальним терміном. Та служителі Феміди намагалися ще й з’ясувати, чому саме підсудний вчинив таку розправу з односельцем. І дізналися: дрібну підставу для зведення рахунків той використав… через сварки між дітьми обох родин, яку батьки не змогли чи не захотіли залагодити спільними зусиллями й мирно. Примирятися із нападником сусіда у судовому засіданні відмовився, тож конфлікт жевріє досі. І хтозна, коли та в якій формі він знову спалахне – так і до вбивства дійти може!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.