У раніше судимого жителя Херсона вилучили тротилову шашку

3 года назад 0

Дільничний поліціянт Херсонської районної управи отримав інформацію, що один із мешканців мікрорайону «Північний» зберігає у себе вдома небезпечну вибухову речовину. Під час перевірки інформація підтвердилась. Відтепер правопорушнику загрожує тюремне ув’язнення.

Чоловікові 37 років, він раніше вже мав проблеми з законом і був судимий. Вчора, 25 травня, в квартирі підозрюваного працівники поліції провели санкціонований обшук. В одній із кімнат під ліжком поліцейські знайшли тротилову шашку вагою 400 грамів.

Зі слів громадянина вибухову речовину йому подарував малознайомий чоловік, з яким він колись вживав алкогольні напої. Також правопорушник пояснив правоохоронцям, що збирався віднести вибухівку в поліцію, але не встиг.

Вилучена вибухова речовина відправлена на експертне дослідження. За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

По матеріалам відділку комунікації поліції Херсонської області