З початку року 97% зниклих дітей на Херсонщині поліцейські розшукали упродовж доби

5 лет назад 0

За повідомленням начальника відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослава Шанька, з початку року упродовж доби поліцейські розшукали 150 зниклих дітей. Ніхто з них жертвами злочинів не став, усіх повернули батькам або опікунам. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Лише за вихідні дні ювенальні поліцейські знайшли одразу 6 неповнолітніх, які втекли з родин або санаторіїв.

Двох подружок 11-ти і 16-ти років, які втекли з санаторію в місті Нова Каховка, поліцейські знайшли в Херсоні. Ці діти позбавлені батьківського піклування. Дівчата пішки поверталися з санаторію в центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Неповнолітні пояснили, що в санаторії їм було нудно і вони скучили за друзями. З дівчатами все добре.

Іншим знайденим неповнолітнім з Білозерки, Олешок, Голої Пристані та Херсона від 14 до 16 років. Всі вони втекли з дому з однієї причини – гуляли з друзями і забули про час. Поліцейські повернули дітей батькам та опікунам.

Варто зазначити, що у всіх випадках батьки та опікуни одразу повідомили в поліцію про зникнення дітей і не чекали кілька діб. В результаті, неповнолітніх втікачів вдалося знайти упродовж доби.

Шановні батьки! Велике прохання контролювати місцезнаходження ваших дітей, їх коло спілкування у школі, на вулиці та у соцмережах. Якщо ваша дитина вчасно не з’явилася вдома та не виходить на зв’язок, не зволікайте, а негайно звертайтеся у найближчий відділ поліції або за номером «102». А якщо ви помітили на вулиці чи в іншому місці дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, виглядає розгубленою чи стурбованою, поцікавтеся, де її батьки і чи вона не заблукала. Якщо у вас є підозри, що дитина втекла з дому чи загубилася, не будьте байдужими та якомога скоріше телефонуйте на «102».