Абітурієнти Херсонщини не потішили результатами ЗНО

6 лет назад 0

26 червня у прес-клубі «Новий день» відбулася конференція під назвою «Підсумки організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2018 році у Херсонській області». Доповідачем заходу виступив директор Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти Максим Кирпенко, який повною мірою відобразив картину ЗНО-2018 на Херсонщині — перші результати, «порогові бали» та перспективи абітурієнтів Херсонщини, а також додаткові сесії тестування.

Порівнюючи з минулим роком, цьогорічне тестування мало певні особливості: учні вперше писали аудіювання з англійської мови, яке містило три етапи (аудіювання, читання та написання твору). Окрім цього, вперше за всю історію іспитів були випробувані тести мовою Брайля для особливих дітей. Тестування проходили з 22 травня по 13 червня, а всі результати були оприлюднені до 21 червня. Цього року абітурієнти Херсонщини не потішили своїми результатами, зазначив Максим Кирпенко. Лише 2 учнів з Херсонської спеціалізованої школи та Херсонського фізико-технічного ліцею набрали 200 балів з математики. За інформацією директора УЦОЯО – Вадима Карандія, з 323 тис. учасників ЗНО , 46,6 тис. не змогли подолати поріг «склав/не склав» взагалі.

При реєстрації на ЗНО-2018 майбутні студенти віддавали перевагу українській мові, історії України, математиці, англійській мові та біології. Фізика та хімія, на жаль, не були актуальними (556 і 490 осіб). Враховуючи те, що у цьому році на третину збільшилась кількість бажаючих скласти іспити з української мови, на Херсонщині було залучено чотири пункти тестування та підготовлено 1500 працівників.

За словами спікера заходу, для учнів, які не мали можливості з поважних причин потрапити на основну сесію, буде організована додаткова з 2 по 11 липня. На неї допускаються спортсмени та учасники олімпіад, які на період основної сесії знаходилися на зборах, а також мешканці окупованих територій. Директор ХРЦОЯО додав, що абітурієнти окупованих територій та Криму мають більше можливостей для вступу до українських ВНЗ, ніж звичайна сільська дитина.

«ЗНО – велика відповідальність для кожного учня, саме тому вони повинні ставитися до цього серйозно. Під час тестування стаються ситуації, які потребують оперативності. Найчастіше учні забувають документи вдома або запізнюються на декілька хвилин. Звичайно, усі ми люди, але правила є загальними для всіх. Щорічно ми намагаємося детально інформувати учасників, аби запобігти подібних ситуацій», — зазначив Кирпенко Максим. 

Автор: Поліна Дайнега