«Херсонцям-боржникам» нарахують субсидію за газ

6 лет назад 0

Сьогодні у прес-клубі "Новий день" відбулася прес-конференція на тему: "Чи отримають херсонці, які мають "борги" від "Херсонгазу", субсидії на опалювальний сезон?"

"Громадяни внаслідок заборгованість можуть втратити право отримувати субсидію, але ця заборгованість не буде враховуватися людям, як підстава для ненарахування субсидії. Оскільки дані нарахування "Херсонгазу" — незаконні", — говорить народний депутат України Юрій Одарченко.

На прес-конференції була присутня і юристка Тетяна Козирєва, яка розповіла усім присутнім про незаконну складову нарахування "боргів" від "Херсонгазу".

"Немає жодних підстав на законодавчому рівні стягувати кошти з мешканців. Збитки повинна відшкодувати держава, але ніяк не споживачі, які страждають від нарахувань. У даній ситуації кошти можна стягнути лише рішенням суду, але вже закінчився трирічний строк подачі судової заяви. Тому херсонці не повинні сплачувати 42 млн грн боргу для "Херсонгазу", — заявила Козирєва.

Також Козирєва зазначила, що у "Херсонгазу" немає збитків за період 2015-2016 рр. та споживачі використали лише 60% газу від запланованого об'єму.(Заплановано — 154 тис м², а використано 92 тис. м²).

"Тож виникає питання, які збитки можуть бути, якщо не використали газ. Підприємство отримало лише дохід, але ніяк не збитки", — додає юристка.