Відбулось засідання мандатної комісії

4 года назад 0

21 лютого відбулось передсесійне засідання постійної комісії обласної ради мандатної, з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, захисту прав і свобод людини, законності і правопорядку, боротьби з корупцією, з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою під головуванням Дмитра Бутрія. Активну участь у роботі комісії взяла заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Члени комісії розглянули подання кандидатур від громадських організацій щодо участі у роботі постійно діючої поліцейської комісії Управління поліції охорони в Херсонській області. Ця комісія забезпечує прозорий конкурс та просування по службі поліцейських на підставі об’єктивного оцінювання професійного рівня та особистих якостей кандидатів, відповідності їх посаді. За результатами вивчення документів, рекомендацій та особистого спілкування рекомендовані дві кандидатури до складу поліцейської комісії.

Депутати погодили проєкти землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Нова Каховка Новокаховської міської ради, сіл Корсунка Дніпрянської селищної ради міста Нова Каховка та Обривка Райської сільської ради міста Нова Каховка. Всі документи пройшли відповідні погодження.

Комісія відпрацювала низку проєктів програм та рекомендувала до винесення їх на розгляд сесії. Йдеться про програму розбудови територіальної оборони Херсонської області на 2020-2022 роки, про антикорупційну програму Херсонської обласної ради на 2020-2022 роки. Також були підтримані питання про внесення змін до Стратегії розвитку Херсонської області до 2027 року, до програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області.

Під час засідання були розглянуті звернення громад щодо добровільного об’єднання, внесення змін до Перспективного плану формування територіальних громад Херсонської області. Заявникам будуть надані роз’яснення, щодо дій в межах чинного законодавства, згідно якого Херсонська обласна рада не є суб’єктом прийняття рішень, що стосуються питань децентралізації.