У Херсоні відбулась конференція «Зцілюючи родину — будуємо майбутнє»

7 лет назад 0

Підчас обговорення, кожен із учасників, поділився своїм власним аналітичним баченням вирішення цих суспільних питань.

Микола Кулеба відмітив той факт, що на конференції серед присутніх дуже багато чоловіків, і тому, за його словами, необхідно в нашій українській культурі заохочувати чоловіків, приймати саму активну участь у справах виховання дітей, і формування здорової сім’ї. Більш того, він запропонував відзначати День батька на державному рівні.

Марія Матіос акцентувала учасників дискусії на важливості збереження родинних зв’язків, що дозволяє сім’ям зберігати, і примножувати свої культурні, духовні надбання. Як висновок дискусійної полеміки, настоятель храму Святої Тройці протоієрей Євгеній, підкреслив фундаментальну роль церкви у збереженні духовних цінностей, що є пріоритетом у
формуванні здорової родини.

І як доказ своєї духовної, суспільної позиції отець Євгеній, звернувшись до представників соціальних служб, сказав: «Ми готові прямо зараз взяти до уваги ті сім’ї, які переживають кризу у своєму сімейному житті, і готові надати родині кваліфіковану духовну, психологічну поміч у вирішенні тих проблем, котрі заважають людям розбудовувати і формувати свою сім’ю» .

Конференція, завершила свою роботу підписанням Урочистого меморандуму про співпрацю у сфері розвитку соціальних послуг та благодійництва на території Херсонської області.