За забруднення довкілля на Херсонщині сплачено понад 3 мільйони гривень екологічного податку

6 лет назад 0

З початку року херсонці за забруднення навколишнього середовища перерахували до бюджету 3286,7 тис. грн. екологічного податку. З цієї суми 1787,1 тис. грн. надійшло до місцевих бюджетів, решта 1499,6 тис. грн. – до державного бюджету.

Екологічний податок сплачується суб’єктами господарювання за викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об’єкти шкідливих речовин та розміщення відходів у спеціально відведених для цього містах чи на об’єктах.

Станом на 1 січня 2018 року в органах фіскальної служби Херсонщини зареєстровано понад 1,5 тисячі платників екологічного податку, у т.ч. 1410 юридичних осіб та 152 фізичні особи.

Надходження екологічного податку є основним джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист оточуючого середовища, мінімізацію негативного впливу господарської діяльності та раціональне використання природних ресурсів.

Головне управління ДФС у Херсонській області звертається до платників екологічного податку вчасно та у повному обсязі забезпечувати сплату податку до бюджету.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області