Звірячий напад на Василя Зеленчука: суд заслухає потерпілого

6 лет назад 0

У середу, 23 травня, Херсонський міський суд розглядатиме резонансну справу про напад на першого заступника голови Херсонської обласної ради Василя Зеленчука. На квітневому засіданні підозрюваному у скоєнні злочину вкотре подовжили строк тримання під вартою ще на два місяці. Наразі, як каже перший заступник голови Херсонської облради, на суді мають намір заслухати саме його.

Нагадаємо, Василя Зеленчука жорстоко побили пізно ввечері 10 листопада 2016 року. Напад стався біля під'їзду будинку, в якому проживає перший заступник голови облради. Василя Зеленчука били по голові металевим прутом, від звірячих ударів з-за спини депутат отримав тяжкі травми. Обвинуваченому у скоєнні злочину на момент арешту було 37 років. Він не працює, має погашену судимість і неповнолітню дитину. На думку Василя Зеленчука, заарештований – лише виконавець, а напад на нього – це помста за принципову позицію: боротьбу з тими, хто обкрадає державу та простих українців, розплата за війну з корупцією у рибоохоронній сфері.

«На суді мають намір заслухати мене, мою точку зору та відношення до злочину. До цього на засіданнях я був лише присутній як потерпілий. У мене немає ніяких сумнівів, що це був замах на вбивство на замовлення рибної мафії. Вимагаючи реформування цієї сфери, якнайскорішого запровадження на Херсонщині рибного патруля, ми зламали схеми збагачення та надходження незаконних фінансових ресурсів. Це була спроба залякати усіх, а мені – помститися за принципову позицію. Нещодавно правоохоронці «на гарячому» під час вилову риби в Дніпрі затримали посадовця Херсонрибоохорони. На мою думку, саме він є співучасником нападу на мене, але поки йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення лише щодо незаконного зайняття рибним добувним промислом», — коментує Василь Зеленчук.

До розгляду у Херсонському міському суді справа призначена 23 травня о 10:00.