Кирило Стремоусов — офіційно зареєстрований кандидат на посаду Херсонського міського голови

4 года назад 0

Кирило Стремоусов висунув свою кандидатуру на посаду Херсонського міського голови. Територіальна виборча комісія міста Херсон офіційно зареєструвала його кандидатом. Суспільне зібрало інформацію про нього. Що відомо ?

Загальні відомості
Стремоусов Кирило Сергійович народився 26 грудня 1976 року у смт Гольмівський Микитівської райради міста Горлівка Донецької області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, директор ТОВ "ІА "ТАВРІЯ-НЬЮС", безпартійний, проживає у місті Херсон, судимість відсутня.

Це — єдина інформація про біографічні дані, яку вдалося знайти на сайті ЦВК. 2019 року Кирило Стремоусов балотувався у народні детутати України по 182-му виборчому округу.

Відомо про нього і те, що перед початком політичної діяльності він закінчив Тернопільську академію народного господарства та працював на Херсонщині державним інспектором рибоохорони.

Політична та громадська діяльність
2012 року Кирило Стремоусов був довіреною особою кандидата у народні депутати по 182 виборчому округу Урсуленка Олексія .
За даними YouControl він є керівником громадської організації «За Президента України», яку зареєстрував у грудні 2013 року. Трьома місяцями пізніше, у березні 2013-го, він очолив ГО «Місцева ініціатива».

А у січні 2016-го року став керівником громадської організації «Український центр екологічної самооборони».
Із 7 листопада 2017 року — голова Херсонської обласної організації Соціалістичної партії України.
Та на позачергові вибори 2019 року Кирило Стремоусов ішов як самовисуванець.
Самовисунувся і на посаду Херсонського міського голови. Територіальна виборча комісія міста Херсон зареєструвала його кандидатуру на місцеві вибори 2020.

Скандали та заяви
Уся діяльність Кирила Стремоусова – суцільні скандали.
Так, 2010 року, як писали місцеві ЗМІ, він обманом примусив профспілку заводу імені Петровського у Херсоні захопити своє ж підприємство. Він «активно» допомагав трудовому народу, а результати допомоги транслювали російські ЗМІ.
Він відомий як організатор «Русских пробежек» у Херсоні. Його вважають кобівцем, а сам він донедавна називав себе людиною Президента.

Його ім’я згадують і у зв’язку із подіями 2013 року у Старій Збур’ївці Херсонської області. Тоді кілька осіб піддалися провокативним заявам, вирішили відмовитися від паспортів, податків і не визнавати чинну владу. Ці люди оголосили себе «громадою» і приїхали 1 березня 2014 року піднімати прапор «Русской весны» у Херсоні.

Згодом Кирила Стремоусова часто бачать на сесіях міської ради і у Херсонському міськвиконкомі. Він приходить туди, як заявляє сам, лише у інтересах громади. Практично всі його відвідини закінчуються скандалами

Один із них 2017 року ЗМІ назвали «Як мером почистили вулиці міста». Тоді, 7 лютого, шестеро чоловіків безперешкодно зайшли до кабінету Херсонського міського голови, насильно вивели його на вулицю і повалили на тротуар. Все знімали на відео. Їхній ватажок Кирило

Стремоусов на камеру заявив, що у такий спосіб вони хочуть провчити мера і змусити його розчистити вулиці від ожеледі.
18 січня 2018 року Стремоусов став учасником подій у пресклубі газети «Новий день». Під час конференції із перевізниками стався інцидент зі стріляниною та розпиленням сльозогінного газу. Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, стверджував, що, окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соцпартії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом. Поліція затримала учасників конфлікту та попередньо відкрила провадження за хуліганство. Кирила Стремоусова тимчасово відсторонили від посади, 19 січня його затримали.

У квітні цього ж року Стремоусов разом із групою осіб намагався «відбити» у представників кримської СБУ затриманого на лінії розмежування активного учасника анексії Криму, депутата так званого «Евпаторийского городского совета» від «Единой России» Сергія Осьмініна. Його доставили до Херсонського міського суду, де йому мали обрати запобіжний захід. Про це заявив тодішній представник президента України у АР Крим Борис Бабін.

У травні 2020 року Кирило Стремоусов «засвітився» під час рейдерського захоплення будівлі «Херсонбуду».
А у червні напав на журналіста онлайн-видання "Вгору" Дмитра Багненка.

У серпні контррозвідники Служби безпеки України викрили діяльність агентурної мережі ФСБ Росії у Херсонській області, у межах операції у працівника видання «Медиа-поток» та блогера Кирила Стремоусова провели обшук, під час якого вилучили телефон і комп’ютери. Про це 20 серпня повідомило видання «Мост».

Все, що відбувається навколо нього, Кирило Стремоусов фільмує і викладає на власний канал у Ютубі.
Також він активно виходить у прямі ефіри Спілки блогерів України. Там він розмірковує на різні теми: як то мовний закон чи можлива фіктивність пандемії коронавірусу.

Майно та активи
Про майно та активи Кирила Стремоусова мало що відомо. Так, за даними YouControl він є засновником ПП "Вега", яке займається спеціалізованою оптовою торгівлею продовольчими товарами і розташоване у селі Азовське Генічеського району.
Також він є директором інформаційного агентства «Таврія- ньюс».

Судові справи
На рахунку Кирила Стремоусова з 2014 року і до сьогодні 10 судових справ. В основному за хуліганство.
Найвідоміша з них стосується подій січня 2018-го у пресклубі «Новий день». По цій справі вже відбулося 48 засідань. І ще одне призначене на розгляд 2 листопада 2020 р. Кирило Стремоусов проходить як обвинувачений разом із Владиславом Мовенком та Ярославом Захаровим.
Притягався він цьогоріч і до адміністративної відповідальності за порушення правил карантину. Йдеться про події квітня 2020, коли сільгоспвиробники перекривали Антонівський міст у Херсоні з вимогою відкрити місцеві ринки. Разом із ними був і Кирило Стремоусов без маски. Поліцейські склали на нього адміністративний протокол і справу відправили до суду. Втім, суд вирішив, що доказів не достатньо і звільнив Стремоусова від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Інше
Кирило Стремоусов зареєстрований на сайті «Миротворець», де його звинувачують у вчиненні усвідомлених діянь проти національної безпеки України, світу, безпеки людства та міжнародного правопорядку .
Має дружину Оксану. Разом вони виховують п’ятьох дітей.
Суспільне Полина Светлова