7 правил здорового способу життя, які можуть бути небезпечними

7 лет назад 0

Сучасне суспільство всіляко прагне до здорового способу життя, намагаючись правильно харчуватися, відвідувати басейн, стежити за власною гігієною. Проте речі, що нерідко вважаються "корисними", можуть представляти загрозу для здоров'я.

Болезаспокійливі

Багато для того, щоб почувати себе краще, вважають за краще приймати різні ліки. Сучасні медики нерідко допомагають фармацевтичним компаніям з прибутком, призначаючи пігулки замість того, щоб зупинитися на менш радикальних способах лікування, впливаючи на причину, а не на симптоми. Згідно зі статисткою, все більше громадян, особливо літнього віку, прибігають до болезаспокійливих засобів. Проте багато препаратів можуть буквально міняти хімію мозку, завдаючи органу непоправної шкоди.

Риба

Все частіше можна почути, що чи не уся риба відноситься до здорового харчування, тому їсти її треба частіше. Відмова від червоного м'яса на користь альтернативних джерел білку дуже популярна, але важливо розуміти, що вживання окремих видів риби здатне спричинити дуже негативні наслідки. Приміром, в деяких її видах може міститися ртуть. У всьому слід дотримуватися міри.

Басейн

Безумовно, для організму різного роду вправи дуже корисні, і для людей з болями в суглобах часто альтернативним варіантом призначають плавання у басейні. Проте експерти не рекомендують виконувати у басейні важкі вправи, оскільки це створює значне навантаження на серце, провокуючи коливання температури тіла.

Вода

Йдеться не про будь-яку воду, а про фільтровану і бутильовану, яку зазвичай вважають безпечною. Але при очищенні води виробник фільтрує корисні для організму мінерали, що містяться в продукті. Крім того, в такій воді є фторид, що несе шкоду для здоров'я зубів.

Глютен

Все більше прибічників ЗОЖ активно відмовляються від продуктів, що містять глютен, і це виправдано для громадян, котрі мають алергію на клейковину. Багато хто звик вважати, що продукти без глютену відповідають здоровому харчуванню. Проте якщо печиво не має у складі клейковини, це зовсім не гарантія того, що воно корисне. Продукт, окрім іншого, все ще містить цукор і олію, не несучи особливої користі, тільки зайві калорії.

Застуда

Звичайно, якщо ви випробовуєте проблем зі здоров'ям, краще не тягнути і відвідати лікаря. Але не треба дивуватися, якщо після лікарні у вас почнуть проявлятися симптоми застуди, оскільки медустанови фактично "кишать" шкідливими бактеріями. І хоча лікарі найчастіше серйозно відносяться до питань дезинфекції, ризики є завжди.

Маргарин

За бажання схуднути масло зовсім не кращий друг, і багато хто довгий час вважав, що саме маргарин служить знежиреною альтернативою вказаному продукту. Навіть зараз маргарин є присутнім на полицях багатьох холодильників, але його споживання представляє реальну загрозу, оскільки масло хочі б не містить транс-жирів.