Чим зайняти дитину вдома на вихідних

4 года назад 0

Шановні батьки, якщо у вас видався вільний час і є бажання присвятити його родині, та ви не знаєте як це зробити найкраще, ми готові вам допомогти – запропонувати декілька ідей, які не займуть у вас багато часу, і порадують вашу дітлашню.

Це щоб було не нудно вдома, поки за вікном негода, або діти комизяться й бажають від вас чогось загадкового й незвичайного.


БУДИНОЧОК З ПЛЕДУ ТА ПОДУШОК
Якщо у вас в родині декілька дітей, запропонуйте їм влаштувати імпровізовані будиночки з подушок, ковдр та інших предметів.
Побудуйте справжній курінь в стилі індіанців. Або зробіть будинок, розташувавшись під столом.



Підійдіть до завдання творчо! Наприклад, збудуйте разом з дитиною будиночок у вигляді палацу, ракети або пряниковий будиночок.
З собою в «укриття» діти можуть захопити їстівні припаси, ліхтарики, книжки, розмальовки, іграшки.
Приєднуйтесь до дітвори і самі – щоб випити чаю і розповісти парочку таємничих історій.

МОДЕЛЬ СОНЯЧНОЇ СИСТЕМИ
Батьки можуть дати малюкові незвичайний урок астрономії.
Створіть власний проект Сонячної системи, щоб малюк міг швидко запам’ятати розташування небесних тіл, співвідношення їх розмірів, головні особливості кожної планети.
Проект можна реалізувати у вигляді аплікації з використанням кольорового картону і паперу. Більш цікавий і об’ємний варіант – робити планети з пластиліну.


ЦІКАВА ГЕОГРАФІЯ
Не тільки космос вабить хлопців своєю загадковістю. Як багато незвіданих і дивовижних куточків є на нашій планеті!
Придумайте цікаві завдання для школяра, які допоможуть запам’ятати розташування країн і континентів, познайомитися зі звичаями народів світу, дізнатися таємниці морів і океанів, відчути себе першопрохідцем.

Якщо в домі є глобус або карта, можна показати дитині мультик або фільм про далекі країни і попросити знайти населені пункти, в яких живуть герої стрічки. Ще одне цікаве завдання – простежити за маршрутом персонажів з книг про мандрівників.

ДОМАШНІЙ ЛЯЛЬКОВИЙ ТЕАТР
Зовсім необов’язково ходити в театр, щоб подивитися улюблену казку.
Її можна розіграти вдома, у сімейному колі. Головні герої дитячого лялькового театру – м’які іграшки та пальчикові ляльки.

До речі, їх можна зшити своїми руками з рукавичок і шкарпеток.
Зберігайте собі ідеї! Розповідайте свої в коментарях!
Шануйте свою родину, відкривайте дітям всесвіт з терпінням, розумінням та батьківською любов’ю.
Всім приємних вихідних!