Ще майже 17 тисяч на підтримку дівчаток: Херсонщина продовжує збирати кошти для двох хворих на СМА

3 года назад 0

16 600 грн зібрали волонтери у Херсоні під час благодійного книжкового ярмарку на підтримку двох дівчат, у яких діагностували спінальну м'язову атрофію – Марійки Сахно та Аделі Мотенко. Як розповіли організатори ярмарку, частина грошей надійшла у електронному варіанті, а частину виручили з продажу книжок. Цю суму порівну розділили між родинами дівчат. Як проходила благодійна акція, бачили кореспонденти  Суспільного.

Книжковий ярмарок організували на вулиці біля одного з кафе у середмісті Херсона. Ініціювали її місцеві матусі-блогерки, говорить Ганна Артющенко, керівниця благодійного фонду "Happy childhood".

" Ми з друзями вже не один рік допомагаємо дітям, напередодні новорічних свят ми робимо якесь свято для дітей, які живуть в інтернатах або для дітей, які чимось хворі. Цього року ми вирішили зробити разом із керівниками Простір-cofee акцію, яка змогла б допомогти якийсь одній дитині.  І так з’явилася ідея книжкового ярмарку, на яку кожна людина міста Херсона може принести книжку. Якщо вона у доброму стані, яку вже почитали з дітьми, її можна перепродати або навпаки за символічну ціну купити і надіслати гроші, виручені з цієї ярмарки, двом діткам, які хворіють СМА з Херсонської області. Це Марія Сахно і Адель"На книжковий ярмарок прийшла тітка Аделіни Тетяна Корня.
"Аделька зараз з батьками у Польщі, вони отримують підтримуючу терапію. Ми намагаємося зупинити цю хворобу і нам потрібен час для того, щоб у нас була можливість підтримати її стан до того, як ми зберемо кошти на Зонгелсма ".
Дарина шукає на ярмарку для себе книжки, дівчина говорить, що обрати складно – вибір великий.

"Я дізналася про ярмарку від подруги, вона мені розказала, я прийшла, обираю для себе якусь книжку прикольну. Якісь пригоди або подорожі, щось таке" .

Продаж книжок йде жваво, — говорять організатори. Уже на початку ярмарку трохи назбиралося.

" У нас на старті була якась сума, це було 4300 грн. які ми долучили від меценатів. Багато хто перекидує гроші на карту саме на фонд".  
 Ірина Немова- учасниця акції та власниця дитячого садка, розповідає, що книжки для ярмарку збирала разом з батьками своїх вихованців.

"Ми навіть з'їздили до Марійки Сахно. Були у неї вдома, бачили, як вона живе. Спілкувалися з нею, з батьками. Ми вирішили також допомогти і це така справа, яка надихнула нас на цю акцію, на великі збори книжок" .
Анна розповідає, що продаж книжок відбувається і онлайн. Люди, які живуть за містом, також обирають тут собі книжки. 

"Вирішила приєднатися, бо мені не байдуже, треба робити добрі справи, особливо напередодні такого свята. Обов’язково придбаю книгу для своєї дитини. Я активно розповідала про цю акцію у соцмережах, і зараз мої дівчата показують книжки онлайн" , — розповіла Анна Сапонько.