Синоптики обіцяють холодну дощову весну

7 лет назад 0

Синоптики обіцяють дощову і прохолодну весну. Крім того, головною особливістю цьогорічного весняного сезону стануть різкі перепади температур. Про це пише "Ритм Тв".

Відтак, зі слів українського народного синоптика Леоніда Горбаня, 2017 рік проходить під знаком Марса, а це означає, що весна цього року буде холоднішою і більш дощовою, ніж у минулі роки. Найімовірніше, що така погода протримається в Україні до 20-го травня, після чого настане істотне потепління аж до літньої спеки.

Згідно з прогнозами, перший весняний місяць обіцяє бути дощовим, холодним і вологим. В перші числа березня температура повітря опускатиметься до 5-ти градусів морозу, але вже до 8-го березня температурний режим зміниться і настане відлига, яка триватиме до 5-7 днів, після чого знову похолодає до -4-6°С. Однак, вже після 20-х чисел березня, остаточно настане температура вище нуля. Таким чином, березень 2017 року, запам’ятається громадянам України, насамперед, різкою зміною температурних режимів і дощовою погодою.

Початок квітня ознаменується незначними похолоданнями і рясними опадами у вигляді дощу. За першу половину місяця опадів випаде 35-40мм, при цьому друга половина квітня очікується сухою і теплою. Що стосується температурних режимів, то в другому весняному місяці вони будуть постійно змінюватися. Так в період з 1.04 до 8.04. стовпчики термометрів будуть показувати від +5 до +10°С, при цьому до 11 квітня ще потеплішає – аж до +15°С. В наступні дні квітня температура буде такою: 16.04 і 17.04 – до +7-10 °С, після чого до 19.04 підніметься до +15, а з 24-го числа впаде до +9-11 °С. В останні дні квітня, погода прогнозується досить теплою +12-14 °С.

Погодні умови в травні, як прогнозують синоптики, будуть досить бурхливими, оскільки спочатку місяця можливі дощі та бурі, а до його кінця місяця – спека. Тому, найімовірніше, погода на травневі свята 2017 року в Україні, буде дощовою і з сильним вітром, триватимуть шквали аж до 5 травня. Температурні режими в першій половині місяця будуть коливатися в межах +11-(+18)°С. Починаючи з другої половини травня (ближче до 20-х чисел) встановиться справжня літня погода з температурою від +24 до +25 в денний час.