У Херсоні відібрали нерухомість у об'єднання співвласників

4 года назад 0

Спільну власність розчерком пера перетворила на приватну працівниця відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно міськради, пише Голос України.
Скориставшись повноваженнями, метикуватий посадовець незаконно зареєструвала на знайомого ділка право власності на приміщення у новобудові площею півтори сотні квадратних метрів, яке знаходилося у віданні об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.
У вчиненні оборудки посприяв і директор товарної біржі, який склав та видав технічний паспорт, засвідчивши його печаткою біржі. При цьому внесені туди відомості були завідомо неправдивими, наголошують у прес-службі обласної прокуратури.
Оборудка із "кримінальним відчуженням" нерухомості завдала ОСББ збитків більш як на півтора мільйона гривень. Та коли подробиці скандальної справи спливли, обох її організаторів притягли до кримінальної відповідальності.
Херсонська місцева прокуратура вже затвердила обвинувальний акт, у якому дії держреєстратора кваліфікують, як зловживання повноваженнями із тяжкими наслідками. А директор біржі постане перед судом за службове підроблення. Нерухомість мають повернути ОСББ.