Депутати можуть проголосувати за розвиток велоінфраструктури

4 года назад 0

У Херсонській міській раді презентували програму розвитку велоінфраструктури на 2020 рік. Про це повідомляє офіційний сайт виконавчого комітету Херсонської міської ради. Програма спрямована на розвиток велосипедного руху як повсякденного транспорту, покращення велосипедної інфраструктури та активну популяризацію велосипеда як сучасного, екологічно чистого, економічного та сталого виду транспорту.

Наразі документ не передбачає будівництво велосипедних доріжок у 2020 році. Він стосується розробки наступного року “Концепції розвитку велосипедної інфраструктури м.Херсон”, коригування існуючої проектно-кошторисної документації на велодоріжку в понад 6 км та розробка проектно-кошторисної документації на одну пріоритетну вулицю (приблизно 2 км), яка буде визначена відповідно до Концепції.

«Загальна вартість Програми розвитку велоінфраструктури складає 830 тис. грн. Із них 210 тис. грн. будуть надані місту Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках проєкту «ВелоМіста» в разі прийняття документу на грудневій сесії Херсонської міської ради. У свою чергу Херсонська міська рада планує виділити 620 тис. грн., які підуть на розробку нового відрізку велоінфраструктури (200 тис. грн.) і на коригування існуючої проектно-кошторисної документації (420 тис. грн)», – зазначила начальниця управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку Херсонської міської ради Марина Віркун.

Програма може вступити в дію вже з початку року, якщо депутатський корпус підтримає її на сесії міської ради 20 грудня 2019 року.

«Я вважаю що зараз історичний момент для Херсона. Нарешті матимемо концепцію розвитку велоінфраструктури і це частина сталого розвитку міста. План сталої мобільності буде також розроблятися на початку року», – ділиться враженнями голова Громадської організації «Вело Херсон» Ярослав Концевий.

Додаткова інформація – в сюжеті телеканалу “Херсон+”: