Херсонський міський голова позбувся депутатської недоторканності

3 года назад 0

Херсонський міський голова Колихаєв Ігор Вікторович, обраний в листопаді 2020 року, нарешті позбувся депутатської недоторканності і залишається в Херсоні.

РІшення щодо дострокового припинення повноважень народного депутата України було прийняте на засіданні Центральної виборчої комісії.

До того, як стати міським головою, Колихаєв був обраний народним депутатом України по 184 округу (Каховка, Нова Каховка, Берислав, Високопілля, Велика Олександрівка, Нововоронцовка, Горностаївка), увійшов до складу партії “За майбутнє” та відповіднї депутатської фракції.

У жовтні 2015 року Колихаєв був обраний депутатом Херсонської обласної ради від “Блоку Петра Порошенка”.

Його іменна політична партія “Партія Ігоря КОЛИХАЄВА “НАМ ТУТ ЖИТИ!” набрала багато голосів як по місту, так і по області, сформувавши фракції в усіх ключових радах. Фішкою передвиборчої кампанії було обрано створення “Парку Юрського періоду” з рухомими скульптурами у вигляді динозаврів, агітаторів-аніматорів в костюмах динозаврів в день голосування і т.п. Проти було організоване висування кандидатів-“двійників” та розповсюдження негативу в соціальних мережах, зокрема, про підтримку Колихаєвим ЛГБТ-руху.

За даними аналітичної системи YouControl, керівником партійної організації є депутат Херсонської міської ради Лагута Геннадій Миколайович.

Тепер, вочевидь, 31 жовтня 2021 року (найочевидніша дата, остання неділя жовтня) на 184 окрузі відбудуться позачергові вибори народного депутата України. Але рішення про вибори ще має прийняти ЦВК.

Партія Колихаєва вже вирішила, що на 184 окрузі кандидатом буде Лагута Геннадій Миколайович. Так само про амбіції обиратись в народні депутати по округу 184 вже заявив на з’їзді партії “Опозиційна платформа – За життя” екс-очільник КП “Херсонелектротранс” Устинов Єгор Олександрович та екс-нардеп по округу 184 від “Блоку Петра Порошенка” Вінник Іван Юлійович. Також не виключається висування “парашутистів” від інших політичних сил, як це було зроблено на позачергових виборах по округу 50 та 87, які відбулись 28 березня 2021 року.