Упродовж травня на особистому прийомі у землевпорядників земельні питання вирішували 155 мешканців області

Упродовж травня на особистому прийомі у землевпорядників земельні питання вирішували 155 мешканців області

7 лет назад 0

У квітні за вирішенням тих чи інших земельних питань до землевпорядників області звернулося 155 громадян.

Керівництво Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області – начальник та два його заступники, упродовж місяця в стінах установи у різні дні здійснили 7 особистих прийомів громадян, на які звернулося 28 громадян. Крім того, вони провели 4 прийоми за місцем проживання громадян – у Білозерському, Бериславському, Великолепетиському та Чаплинському районах. Тут фахову консультацію отримали 16 громадян.

Керівники територіальних структурних підрозділів Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області на місцях провели 38 особистих прийомів громадян, під час яких допомогли вирішити проблемні питання 89 громадянам.

Найчастіше відвідувачів цікавили питання відведення землі під громадські пасовища, порядку набуття у власність земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, зокрема таких, які були відведені до 2013 року на підставі розпорядження райдержадміністрації, але не були належним чином оформлені.

Довідка

З 1 січня 2013 року вступив в силу Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності», яким законодавець вніс зміни до Земельного кодексу України, зокрема до статті 122 Земельного кодексу України.

У відповідності до прийнятих змін Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру та її територіальні органи передають у власність або у користування земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності.

За інформацією Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області