Голова НСЗУ високо оцінив роботу головного лікаря Херсонщини

3 года назад 0

Тимчасово виконуючий обов’язки голови Національної служби здоров’я України Андрій Віленський сьогодні, 4 грудня 2020 року, з робочим візитом перебував на Херсонщині. 

В рамках візиту Андрій Віленський відвідав Херсонську дитячу обласну клінічну лікарню, яка цього ж дня отримала нове професійне холодильне обладнання, що використовуватиметься для зберігання і транспортування вакцини.

А також побував у Херсонській міській клінічній лікарні ім. Тропіних та обласній інфекційній лікарні ім. Горбачевського, які наразі приймають пацієнтів, хворих на COVID-19.

Віленський ознайомився з організацією надання медичної допомоги, а саме з обладнанням, яке використовують в медичних закладах, дотриманням надання протоколів медичної допомоги та перевірив забезпеченість індивідуальними засобами захисту медиків. 

Крім того, він особисто поспілкувався з лікарями та медичним персоналом, які працюють з хворими на COVID-19 з приводу отримання ними надбавок.

Також Андрій Віленський  відмітив блискучу професійну роботу головного лікаря Херсонщини  Віктора Короленка в напрямку забезпечення лікарень киснем:

«Ваші рішення по кисню блискучі. Заклади працюють на високому рівні. Прошу передати колективам подяку від НСЗУ за їх роботу в інтересах пацієнтів. Сподіваюсь, що наша Служба зможе розраховувати на особисту консультативну підтримку директора Департамента здоров’я Віктора Короленка у майбутньому».

Відмітимо, у Херсонській області будують сховища для медичного кисню. Вони будуть розміщені у Херсонській обласній інфекційній лікарні ім. І.Г. Горбачевського та міській клінічній лікарні ім. А. і О.Тропіних. Вже підготовлено фундаменти. На наступному тижні буде завезено обладнання для монтажу колон, які вміщуватимуть по 20 тонн кисню.