DOCU/ХІТ у Херсоні триває!

7 лет назад 0

До 9-го жовтня глядачі мають нагоду подивитися вісім фільмів із програми DOCU/ХІТ у Кіноконцертному залі «Ювілейний».

Серед стрічок – роботи майстрів сучасної документалістики. Зокрема, новий фільм Міхаеля Ґлавоґґера в співавторстві з Монікою Віллі « Без назви», світова прем'єра якого відбулася на цьогорічному Берлінале. А також – «Головна роль» та «Завтра свято» режисера Сергія Буковського .

«Головна роль» (національна кінопремія «Золота дзиґа» та приз за найкращий документальний фільм на ОМКФ-2017) – це відверта розмова режисера зі своєю мамою, кіноактрисою Ніною Антоновою. А «Завтра свято»без перебільшення, класика українського документального кіно.

«Війна химер» Анастасії та Марії Старожицьких – це переосмислення особистого досвіду режисерки Анастасії Старожицької та бійця-добровольця з позивним «Лавр». А  «Ленінопад» Світлани Шимко (спецвідзнака Docudays UA-2017) – іронічна документальна історія про прощання з радянською епохою в Україні.

Іще дві авторські подорожі DOCU/ХІТ – «Нове життя Гогіти» Левана Коґуашвілі та «День звільнення» Уґіса Олте та Мортена Траавіка . «День звільнення»це провокативна подорож культового рок-гурту Laibach країною панівної диктатури. Фільм об'їхав близько півсотні фестивалів по всьому світу. А історія від Левана Коґуашвілі (спецвідзнака Docudays UA-2017) – це мандрівка з в'язниці в нове життя.

Зокрема, у програмі прокату і новий фільм Романа Бондарчука «Dixie Land» . Минулого року Роман Бондарчук був номінований на премію «Оскар» від України із фільмом «Українські шерифи», який зняв на Херсонщині. Нинішнього року його фільм «Dixie Land» став кращим українським фільмом на ОМКФ-2017 і отримав «Золотого Дюка». Ця стрічка також про херсонців – це світла мандрівка з дитинства в дорослий світ.

Цього року покази DOCU/ХІТ у Херсоні стартували в особливому місці. З 14-го по 28-е вересня фільми можна було подивитися у Арт Хаб « Ілюзіон ». D ocudays UA вирішив підтримати Арт Хаб, який от уже півтора роки намагається закрити місцева влада, аби відібрати цю територію у центрі міста. Десятки громадських організацій Херсонщини об'єдналися в коаліцію, щоб захистити єдиний в Херсоні кіноцентр. 

РОЗКЛАД ПОКАЗІВ

3 жовтня 16:00, 18:00 – НОВЕ ЖИТТЯ ГОГІТИ
4 жовтня 16:00, 18:00 – ВІЙНА ХИМЕР
5 жовтня 16:00, 18:00 – БЕЗ НАЗВИ
6 жовтня 16:00, 18:00 – ГОЛОВНА РОЛЬ + ЗАВТРА СВЯТО
8 жовтня 16:00, 18:00 – ДЕНЬ ЗВІЛЬНЕННЯ

9 жовтня 16:00, 18:00 – DIXIE LAND + ЛЕНІНОПАД

DOCU/ХІТ продовжується у Києві, Львові, Одесі, Сумах та Харкові!

Увесь розклад показів доступний на сайті проекту docuhit . org .

Детальна інформація про фільми та режисерок(ів)

docuhit.org/films

За додатковою інформацією та з питань акредитації на покази звертайтеся до PR-менеджерок проекту Вікторії Хоменко та Тетяни Малої на e-mail Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. .

МІСЦЕ ПОКАЗІВ

Кіноконцертний зал «Ювілейний» (вул. Перекопська, 11).

ВАРТІСТЬ КВИТКІВ – 50 грн.