Франківський драмтеатр покаже комедію «Наполеон і корсиканка», яку поставив режисер з Херсона

3 месяца назад 0

Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка 27 січня покаже комедію «Наполеон і Корсиканка», яку поставив режисер з Херсонського обласного театру Сергій Павлюк.
Про це на пресконференції в Івано-Франківську розповів генеральний директор — художній керівник Івано-Франківського драмтеатру, народний артист України Ростислав Держипільський, передає кореспондент .

«Ми пропонуємо чудову, добру і людяну п'єсу чеського драматурга Іржі Губача «Наполеон і корсиканка». Упевнений, що такою ж буде і вистава режисера з Херсонського обласного театру Сергія Павлюка.  і мистецтво можуть бути потужною терапією. Думаю, глядачі отримають величезний заряд добра і любові, а ще силу, щоб жити і працювати задля нашої перемоги»,  — зазначив Держипільський.

Він зауважив, що ця постановка є продовженням вектора, який обрав для себе Франківський драмтеатр ще на початку війни, коли повністю відмовився від вистав російських авторів та драматургів. Нині театр прагне популяризувати лише українську та світову літературу.Режисер Сергій Павлюк зізнався, що багато років мріяв поставити виставу з потужним акторським складом Франківського драмтеатру.

«Ми з Олею (Ольга Мудра – художниця-постановниця Херсонського театру) пережили окупацію. Нам вдалося виїхати. Але те, що нас рятувало в окупації, це те, що ми не хнюпились, а багато сміялись… Гумор нам допомагав триматися в тонусі. Саме про це вистава. Як би не було складно, як би тебе доля не скручувала вузлами, треба знаходити сили посміхатись, знаходити в собі настрій і допомагати цей настрій підняти іншим», — вважає Павлюк.
Нині він вдячний усім акторам за чудову роботу. За його словами, великою заслугою того, що вийшло на сцені, є робота хореографа Франківського драмтеатру Дмитра Леки. З ним режисер має намір співпрацювати у роботі над наступною виставою «Катерина», яку планує показати у березні в Миколаєві.

Роль Наполеона у виставі зіграв актор Франківського драмтеатру Павло Кільницький, роль Жозефіни виконала народна артистка України Любов Ніколаєнко.

Для Сергія Павлюка комедія «Наполеон і корсиканка» стане 129-ю виставою. Вона, як і багато інших, запевняє режисер, завершиться спільним фото з акторами й українським прапором з Херсона.

«Я підібрав його з калюжі 3 березня під час окупації й вивіз його з собою…Тепер це мій оберіг, я завжди з ним їжджу, бо це — частина Херсона і моєї історії»,  — зізнався режисер.

Фото: Галка