«Королі репу», «Іван і Марта», «Поема про море»: у Херсоні у серпні проведуть кінофестиваль

9 месяцев назад 0

У середині серпня у Херсоні планують провести перший після початку повномасштабного вторгення Росії кінофестиваль  Kherson Film Fest. Про це у Facebook 7 серпня  програмний директор фестивалю глядацького кіно "Миколайчук OPEN" Олександр Малишенко.

"Робимо у Херсоні перший кінофестиваль з початку повномасштабного вторгнення — Kherson Film Fest. У нас буде затишне укриття, 10 повнометражних і короткометражних фільмів та велика віра у те, що навіть у складних умовах культура щось означає" , — написав він.

Дати та точне місце проведення поки не оголошують з метою безпеки. Усі охочі можуть відвідати фестиваль за попередньою реєстрацією через .

Ініціаторами події стали гендиректор і художній керівник Херсонського обласного академічного театру ім. Куліша Олександр Книга та керівник кіноконцертної зали "Ювілейний" Юрій Коваль

Відкриватиме подію стрічка Мирослава Латика " про сімнадцятирічного хлопця, який мріє стати відомим виконавцем з Wellboy та у головних ролях, а закриватиме — " Три жінки" Максима Мельника про мешканок села Стужиця у Карпатах між Україною, Словаччиною та Польщею.
 
Також покажуть фільм Сергія Буковського про подружжя шістдесятників Івана і Марти Дзюбів і стрічку  "" Юлії Солнцевої про будівництво Каховської ГЕС за сценарієм Олександра Довженка.

Крім того, будуть блоки короткометражних фільмів і дитячого кіно: покажуть комедію  "" іспанського режисера Роберто Буесо та анімацію  "Паця"  нідерландської режисерки Маші Гальберштад.

Покажуть також  "Заповідник Асканія"  Андрія Литвиненка — про чотирьох людей, які мають бажання зберегти життя серед найбільшої в Україні оази, що наразі стрімко втрачає свою унікальність.

Окрім цього, глядачі зможуть переглянути три короткометражні фільми:

  • "Велика маленька війна" Мирослава Латика
  • "ГКЧП"  Аркадія Непиталюка
  • "Капітан Бровари" Едуарда Нечмоглода

"Добірка фільмів першого херсонського кінофесту багато в чому натхненна сонячною атмосферою міста. У програмі чимало оптимістичного кіно, яке викликатиме усмішку, нагадуватиме про життя до повномасштабного вторгнення та заряджатиме позитивом після перегляду", —  програмний директор фестивалю Малишенко.