Херсонська молодь обговорила літературні новинки

7 лет назад 0

Творча молодь після літньої перерви завітала до Херсонської центральної бібліотеки ім.Лесі Українки на літературну студію «Блокнот». 

Першим був традиційний інформаційний блок – презентація книги «Антологія молодої поезії США» упорядкованої Тарасом Малковичем. Присутні зачитували та жваво обговорювали твори молодих заокеанських авторів. Так як останнім часом популярною є українська мода на синтез поезії з іншими видами мистецтва, то всі привітали виконання музичної композиції Ярцевим Сергієм (ДМШ №1). Гостем студії стала відома на Херсонщині людина, знаний, досвідчений, високопрофесійний редактор-упорядник, краєзнавець Постриган Людмила Іванівна. Молодь не лише зазирнули у літературний світ автора, а й познайомилися з п’ятим виданням бібліографічного довідника «Письменники України», в якому подані стислі відомості про членів та керівників Херсонської обласної організації Національної спілки письменників України, про літературні клуби та об’єднання, що нині існують в м. Херсоні. Серед них і заснована у 2014 році літературна студія «Блокнот». 

Присутні ознайомилися з оглядом літературно-художніх журналів. Новими творчими доробками поділилися Дмитро Плотніков, Щербініна Зоя, Марина Соболь, Оксана Ванюкова, Вадим Сапига, Наталка Уварова.