Херсонські ветерани АТО потребують уваги

6 лет назад 0

У Херсоні триває програма залучення учасників бойових дій та ветеранів АТО до культурно-масових заходів на базі комунальних закладів облради.

Відома істина – фронтовиків калічать не тільки фронтові рани. Ще більша “рана” для них – людська неувага після повернення з фронту.

За щоденним лікуванням у Херсонському обласному госпіталі інвалідів та ветеранів війни час для пацієнтів шпиталю минає швидше. А на вихідні – фронтовики залишаються у буквальному сенсі на самоті, Адже більшість з них з далеких сіл Херсонщини”.

Саме тому група працівників облради виступає “лікарями” пацієнтів госпіталю на суботу та неділю, опікуючись їх дозвіллям.

Комунальні установи Херсонської облради – музично — драматичний театр, кінотеатр “Ювілейний”, музеї, виставки, за розпорядженням голови облради розробили графіки безкоштовного відвідування учасниками АТО культурно — масових заходів.

Особлива увага до пацієнтів неврологічному відділенню, тому що це найбільш вразлива група людей.

“Ми намагаємося їх відволікти від війни, тому й підбираємо відповідний репертуар – каже відповідальний за програму радник голови облради Олександр Бондаренко, сам учасник АТО. – Позаминулої неділі переглянули комедію. Погодьтесь, дивиться солдату на війну на екрані після справжньої війни — мабуть, не варто. Вони й так багато сумного бачили у своєму житті. Та все ж солдат лишається солдатом. Минулої неділі попросили подивитися прем’єру українського фільму “Кіборги”, який розповідає про захисників Донецького аеропорту. Занадто звучне і знайоме це слово учасникам АТО” – говорить Олександр Бондаренко.

Нагадаємо, на початку листопада 2017 року розпорядженням голови обласної ради було розроблено окрему програму із залучення учасників бойових дій та ветеранів АТО до культурно-масових заходів на базі комунальних закладів облради. Адже, як неодноразово підкреслював Владислав Мангер, найперше, чого потребують учасники бойових дій, повернувшись додому, це – уваги!

                                                                                       Херсонська обласна рада