У Херсонському обласному краєзнавчому музеї буде проведено виставку Музею воєнного дитинства

2 года назад 0

Із 20 січня по 2 лютого у Херсоні проходитиме виставка Музею воєнного дитинства. Побачити її можна буде у Херсонському обласному краєзнавчому музеї.

На виставці будуть представлені речі та історії людей, на дитинство яких вплинула війна на Донбасі, тимчасова окупація Криму та вимушене внутрішнє переселення. Тут можна буде побачити, яким є повсякдення дітей, які проживають або проживали в зоні бойових дій, осягнути його складність, а також пересвідчитись, що дитинство можливе, а життя триває навіть в умовах збройного конфлікту.

Діти знаходять дуже багато способів, щоб відбудувати хоча б частину повсякденного життя в умовах, які важко уявити. Наша місія – показати цю стійкість і надію для всіх, – зазначає Директорка Музею воєнного дитинства в Україні Юлія Скубицька. –  Наша виставка розпочинає подорож регіонами, адже люди із досвідом воєнного дитинства тепер живуть у різних частинах нашої країни. Херсон є першим із обласних центрів, де ми представимо колекцію Музею”.

Відвідування виставки безкоштовне та можливе згідно з графіком роботи Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Музей воєнного дитинства – єдиний музей у світі, що збирає свідчення людей, на дитинство яких вплинула війна в минулому або які досі живуть у зонах воєнних дій та на прифронтових територіях. Влітку 2021 року Музей відкрив свою першу в Україні виставку, яку відвідали понад 1100 людей. Виставка реалізується за підтримки Програмного офісу forumZFD в Україні.

ForumZFD це Американська міжнародна неурядова організація (НУО), заснована в 1996 році. НУО forumZFD працює з широким колом країн третього світу в сфері громадянського суспільства і низових організацій. Експерти, наукові кола, національні та місцеві органи влади, художнє співтовариство і окремі особи, які беруть участь в зусиллях по встановленню миру, демократії та врегулювання конфліктів входять в коло інтересів спільноти.