Херсонський обласний краєзнавчий музей поновив свою роботу

2 года назад 0

Після двотижневої перерви поновив роботу Херсонський обласний краєзнавчий музей. Тепер він прийматиме відвідувачів. Що потрібно для того, щоб побачити експонати, знає наша Ольга Ляшенко.

Потрапити до музею можливо, якщо відвідувач покаже один із трьох документів: або COVID-сертифікат про повну вакцинацію, або негативний  результат ПЛР — чи експрес-тесту, або документ про одужання, розказує директорка обласного краєзнавчого музею Тетяна Братченко. 
За словами директорки музею Тетяни Братченко, підготовлені і працівники – вакциновані 100%, а усі зали дезінфікуються.

"Музей дуже великий, зали великі. Дистанцію, яку вимагають, — це не є проблема. Триматися на відстані можливість є. Групи великі ми вже давно не приймаємо. Екскурсії і всі заходи проходять у кількості 10 людей. Якщо група приходить більше, то ми ділимо на дві частини. Гроші за це додаткова не беремо. Одна екскурсія і дві групи з різними темами. Потім вони міняються", — каже директорка музею Тетяна Братченко.
В експозиції музею – тваринний світ області, антична Ольвія, степова Еллада, Київська Русь, виставка зброї від каміння до сучасної, Голодомор, 30 років незалежності України та багато іншого. Музей приймає відвідувачів з певними обмеженнями щодо кількості людей, розказує директорка Тетяна Братченко. Якщо екскурсія групова, то необхідно попередньо записатися. Без запису можливі  лише індивідуальні екскурсії — 2-3 людини.
Суспільне Херсон