Окупанти «засвітили» рідкісні книги, вкрадені в Херсонській бібліотеці ім. Гончара

9 месяцев назад 0

Фото, на яких можна побачити рідкісні видання, викрадені російськими окупантами в Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці (ОУНБ) ім. Гончара, з’явилися в мережі.
Оприлюднив нові докази злочинів росіян Telegram-канал окупаційної адміністрації Херсонської області.
Розміщені фото в повідомленні про отримання створеною окупантами і розміщеною в селищі Новотроїцьк Херсонською універсальною науковою бібліотекою 400-т книг від фонду, який очолює громадянин РФ Нікіта Міхалков, більше відомий зараз як відеоблогер з ніком «Бісогон».
Серед них [книг] як дитяча російськомовна література — повісті, казки, посібники, що розвивають, а також – унікальна серія книг, виданих до 100-річчя Сергія Михалкова, —  йдеться в повідомленні.
Сергій Міхалков – батько Нікіти Міхалкова, співавтор текстів гімнів СРСР і Росії.
На фото, якими проілюстроване повідомлення, є й раритетні видання.      
Так. Це наші видання. Періодика з книгосховища. І, здається, то енциклопедія Брокгауза і Ефрона. Це все наші видання, —
прокоментувала фото Ольга Сак, завідувачка відділу рідкісних і цінних видань Херсонської ОУНБ ім. Олеся Гончара.
Це – не перший раз, коли окупанти викладають в мережі докази своїх злочинів. Раритетні видання з зібрання Херсонської ОУНБ ім. Олеся Гончара демонструвалися в березні на виставці, про що повідомляло окупаційне міністерство культури Херсонської області.
Нагадаємо, російські окупанти, тікаючи з Херсона, вивезли найбільшу колекцію краєзнавчих фондів. Зокрема, дореволюційні видання, які видавались у Херсонській губернії.