Співробітники Херсонського художнього музею ідентифікували ще одну викрадену військовими РФ картину зі своєї колекції

9 месяцев назад 0

Наукові співробітники Херсонського обласного художнього музею впізнали чергову картину зі своєї колекції, вивезеної російськими окупантами до окупованого Криму наприкінці жовтня 2022 року.  Про це у Facebook  музей.

Зазначається, що картину Сергія Якобчука побачили на фотографії з Центрального музею Тавриди (Сімферополь) під час підписання так званого "договору про зберігання" 1 квітня 2023 року. Про художника відомо, що він був випускником Ленінградського інституту живопису, скульптури та архітектури. Навесні 1968 року закінчив творчу майстерню Орєшнікова і написав картину "Рознарядка". Крим. Викрадені картини з Херсонського художнього музею, Фото: Херсонський художній музей/Facebook
"У колекції Херсонського художнього музею зберігався один із варіантів цього полотна. Проте радянська тематика роботи не давала права росіянам викрадати цей та інші твори мистецтва", — йдеться в дописі художнього музею.

Що відомо про Херсонський обласний художній музей імені Олексія Шовкуненка ​27 травня 2023 року виповнилось 45 років від заснування Херсонського обласного художнього музею імені Олексія Шовкуненка. Він був відкритий у будівлі, яка має статус пам’ятки історії та архітектури.

Херсонський художній російські окупанти розмародерили на початку листопада 2022-го, з колекції, яка налічувала майже 14 тисяч одиниць, незаконно вилучили понад 11 тисяч творів мистецтва.

Після відходу російських військ з міста будівля двічі потрапляла під обстріл і зазнавала ушкоджень.

Раніше працівники Херсонського Художнього музею ідентифікували ще п'ять картин з колекції, які викрали російські окупанти у листопаді минулого року.

Наукові співробітники Херсонського обласного художнього музею ідентифікували ще одну картину з колекції, яка була викрадена військовими РФ у листопаді минулого року. Це полотно невідомого художника "Морський пейзаж" (Біля берегів Греції) 1907 року.​