У Херсоні будуть створені нові інформаційно-мистецькі простори

2 года назад 0

Сьогодні депутати підтримали проєкт рішення міської ради «Про об’єднання та найменування бібліотек-філій Херсонської централізованої бібліотечної системи Херсонської міської ради, зміну засновника, перейменування Херсонської централізованої бібліотечної системи Херсонської міської ради та затвердження її Статуту у новій редакції».

Це рішення дає старт створенню у Херсоні сучасних інформаційно-мистецьких просторів для надання культурних послуг населенню та модернізації бібліотечної мережі відповідно до вимог Державних соціальних нормативів забезпечення населення публічними бібліотеками в Україні, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від № 72.

Зважаючи та те, що бібліотеки-філії знаходяться за однією адресою, а саме: бібліотеки-філії № 17 та 19 (вул. Лавреньова,11), № 7 та 24 (вул. Патона, 4а), № 9 та 23 (проспект Текстильників, 4) здійснюється їх реорганізація шляхом приєднання.

За результатами реорганізації мережа бібліотек-філій скорочується на 3 одиниці (бібліотеки-філії №№ 19, 23 та 24). Бібліотечні фонди зазначених бібліотек-філій приєднуються до фондів бібліотек-філій № 17, 9, 7.

На базі утворених бібліотек-філій створюються нові інформаційно-мистецькі простори з урахуванням попиту населення на новий культурний продукт.

Джерело