У Херсоні відкрилася виставка-інсталяція – «Річ у тім 2.0»

2 года назад 0

В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» сьогодні, 29 листопада 2021 року, у Херсоні в ТРЦ «Фабрика» відкрилась виставка-інсталяція «Річ у тім 2.0», яка вже другий рік поспіль проходить за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України та громадських організацій. До заходу, присвяченому проблемі домашнього насильства, долучились й працівники управління превентивної діяльності обласного главку поліції разом із співробітниками сектора протидії домашнього насильства Херсонського районного управління поліції.

Насильство

Цьогоріч на виставці до уваги відвідувачів торгово-розважального центру представлені 16 тематичних відеороликів та 16 картин. На полотнах зображені відомі сучасні діячі, які тримають в руках речі, за допомогою яких відбувалося домашнє насильство в реальних подіях.

«Річ у тім, що домашнє насильство часто замовчують», «Річ у тім, що домашнє насильство може відбуватися зовсім поруч», «Річ у тім, що предметом домашнього насильства може бути будь-що» – основні меседжи виставки.

Поліцейські

Поліцейські роздавали відвідувачам інформаційні буклети та консультували щодо ситуацій, пов’язаних із проявами насильства, роз’яснювали особливості законодавства, розповідали про те, як діяти, якщо хтось із громадян стане жертвою чи свідком прояву насильства.

Мета правоохоронців – привернути увагу суспільства до проблеми насильства у будь-яких його формах. Постраждалі від насильства не мають залишатися наодинці зі своєю проблемою. Вони повинні знати, що завжди можуть звернутись до поліції по допомогу, зазначив т.в.о. начальника Управління превентивної діяльності обласного главку поліції Ярослав Шанько.

Херсонська область